La campanya de la vacunació de la grip, en marxa

Enguany se n’han adquirit inicialment 7.500 dosis, tenint en compte que el 2021 es van administrar 7.812

Vacunació de la grip.
Vacunació de la grip. Altaveu

Andorra ja ha engegat la campanya de vacunació de la grip del 2022 amb l'objectiu de reduir la mortalitat en els grups de risc. De fet, de moment, hi ha una remesa de 7.500 unitats que poden ser ampliades en cas de necessitats. Les persones que no formen part dels col·lectius de risc també es poden vacunar, però, en aquest cas, han d'adquirir per elles mateixes la dosi a la farmàcia.

La campanya de la vacunació de la grip ja està en marxa i s'allargarà fins al 30 de desembre. Com cada any, l'objectiu d'aquesta és disminuir la morbimortalitat en els grups de risc; per tant, es recomana que se l'administrin durant les primeres setmanes, sobretot el col·lectiu de la gent gran. Enguany se n’han adquirit inicialment 7.500 dosis i, en cas necessari, es podran adquirir més. De fet, des de l’executiu es recorda que l’any passat es van administrar 7.812, prop del 60% d’aquestes a majors de 65 anys.

El procediment és igual que els anys anteriors, la gent més gran de 65 anys només cal que demani hora al Centre d'Atenció Primària (CAP), sense necessitat de portar recepta. En canvi, la resta de col·lectius de risc, com les embarassades, personal sanitari o persones que pateixin malalties cardiovasculars i/o respiratòries cròniques, entre altres, poden demanar la recepta al seu metge referent i aquest ho farà constar a la història clínica compartida, per la qual cosa no serà necessari haver de recollir cap paper. Una vegada fet, aquest tràmit ja podran demanar hora al CAP per rebre el vaccí.

Finalment, per la resta de població, i no considerada de risc, que desitgi ser vacunada han de posar-se en contacte amb el seu metge referent i adquirir la dosi a la farmàcia.

Per rebre el vaccí de la grip, com es recalca des de Salut, no és necessari esperar cap interval de temps si també s’ha de posar la de la Covid-19.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending