La campanya de vacunació per a la grip s’amplia fins al 31 de gener

Fins ara, s’han subministrat 8.350 vaccins, una xifra considerablement superior als 6.580 que es van posar l’hivern passat

Una infermera administrant una vacuna contra la grip.
Una infermera administrant una vacuna contra la grip.

El Govern ha decidit allargar la campanya de vacunació de la grip fins al 31 de gener. D’aquesta forma, es vol facilitar el subministrament del vaccí per aquelles persones que encara no l’han pogut rebre. Fins ara, ja són 8.350 els ciutadans que se l’han posat.

El ministeri de Salut ha pres la decisió d’ampliar el termini de la campanya. En concret, durant tot el mes de gener. Durant aquestes setmanes també s’assegura la distribució de les vacunes a les farmàcies per a aquelles persones que no formen part dels grups de risc.

Des de l’executiu es recorda que els majors de 65 anys no necessiten recepta per poder rebre la vacuna. Només han de demanar hora a qualsevol dels centres d’atenció primària. La resta de grups de risc, tot i que el vaccí també se’ls administra gratuïtament, han de demanar primer la recepta al seu metge de capçalera. Per la seva banda, les persones que no són d’un grup de risc també necessiten la prescripció per part d’un facultatiu.

Segons les dades facilitades des del Govern, fins ara s’han administrat un total de 8.350 vacunes des de l’inici de la campanya: 4.580 a majors de 65 anys i 2.800 a persones amb alguna patologia prèvia. L’any passat  es van poar un total de 6.580.

Etiquetes

Comentaris

Trending