Benazet avisa que, tard o d’hora, la nova soca del coronavirus arribarà a Andorra

El ministre remarca que “és impossible posar barreres efectives” i insta a concentrar els esforços en intentar que trigui el màxim possible en presentar-se al Principat

Els viatgers provinents del Regne Unit s'han de sotmetre a proves diagnòstiques.
Els viatgers provinents del Regne Unit s'han de sotmetre a proves diagnòstiques.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha donat per fet que, més tard o més d’hora, la nova soca del coronavirus detectada inicialment a Anglaterra arribarà al país. De fet, ha indicat que el que interessa ara és que trigui el màxim possible a fer-ho. Per això, ha manifestat, s’ha establert un protocol específic per a aquelles persones que vinguin al Principat provinents del Regne Unit.

“És impossible posar barreres efectives. Segur que s’estendrà per tota Europa, com es comença a veure ja”, ha comentat Benazet, tot recordant que ja són diversos els països, més enllà d’Anglaterra, que han localitzat afectats per aquesta variant del virus, entre ells Espanya, amb casos, de moment, a Madrid i Andalusia. De fet, el titular de Salut ha recordat que no és pas la primera soca de la Covid-19 que es troba, però que, en aquest cas, el problema és que “és més infectiva”.

“No sabem quin impacte tindrà i si ens posarà en una situació compromesa”, ha apuntat Benazet que, per això, ha apuntat que la clau ara és “intentar que vagi més lent”, ja que “com més tard ens arribi, millor”. Això és el que persegueix el protocol especial que s’ha dictaminat per aquelles persones que vinguin al Principat provinent de les illes britàniques. Així, es requereix una PCR abans de venir i es fa una TMA tot just arribar. A més se’ls sotmet a vigilància passiva durant la seva estada, amb tests d’antígens cada dos dies i una altra TMA al cap de cinc.

Benazet també ha explicat que la nova soca no hauria d’afectar, almenys pels estudis fets, l’efectivitat de les vacunes. “Ens protegeixen del SARS-Cov2 en general, sigui quina sigui la seva variant”, ha afirmat.

Comentaris (4)

Trending