Assandca remarca que el tabaquisme és la causa de nou de cada deu càncers de pulmó

S’inicia una campanya per promoure la prevenció la detecció precoç d’aquesta malaltia, que és una de les que té major incidència entre la població andorrana

Un instant de la compareixença per presentar la campanya.
Un instant de la compareixença per presentar la campanya.

L’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca) inicia l’última acció de la campanya per promoure la prevenció i la detecció precoç dels quatre tipus de càncer amb més incidència entre la població andorrana. Entre ells, es troba el de pulmó, del qual han destacat que nou de cada deu venen provocats arran del tabaquisme.

El president d’Assandca, Josep Saravia, ha explicat que “el càncer de pulmó és la principal causa de mort en aquesta malaltia, i gairebé nou de cada deu casos són resultat del tabaquisme”. Aquesta tipologia de càncer és pot prevenir “més que qualsevol altre”, amb certes accions per tal de reduir el risc. Per poder conscienciar la població s’emetrà un espot mostrant una escena quotidiana que ressaltarà la importància d’anar al metge al primer símptoma.

Simultàniament, i al llarg de set dies, es compartiran diverses recomanacions d’accions que poden ajudar a prevenir l’aparició de la malaltia i que són algunes com no començar a fumar, deixar de fer-ho si ja s’és fumador, revisar el nivell de radó de la llarg, entre altres. Amb això es clourà una campanya que s’ha estès al llarg de gairebé un any. Va començar al març amb el càncer de còlon, al juny amb el de pròstata i a l’octubre amb el de mama. Finalitza amb el de pulmó, que és el que més morts causa a Andorra i al món.

Etiquetes

Comentaris

Trending