Assandca considera que el concurs per escollir psicooncòleg “és un despropòsit”

Des de l’associació remarquen que els malalts ja s’han adaptat a la professional que està al lloc des del mes de juny i que és molt important tenir una continuïtat en el tractament que fan

El president d'Assandca, Josep Saravia.
El president d'Assandca, Josep Saravia.

El concurs per trobar un psicooncòleg fixe per a l’hospital continua en marxa, tot i tenir una professional que hi està treballant des del mes de juny. Des de l’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca) afirmen que la situació “és un despropòsit” i que se n’ha anat completament de les mans, que no s’ha sabut frenar a temps. De fet, afirmen que els malalts ja s’han adaptat a qui està donant el servei actualment, i que és molt important tenir una continuïtat en el seu tractament.

El president d’Assandca, Josep Saravia, explica que la psicòloga que està fent el servei des del mes de juny, Laura Medina, “s’ha posat al dia i ha sabut com agafar el que suposa dur la part d’oncologia, que té unes casuístiques particulars”. Els concursos posteriors, i el que està actualment vigent, posen en perill la continuïtat de Medina al servei, a qui els pacients ja s’han adaptat, o estan en el procés de fer-ho. “És un despropòsit perquè al final qui ho pagarà seran els pacients d’oncologia, que es trobaran amb una persona nova, s’hauran de posar al dia i perdrem temps”, assegura Saravia.

El fet que canviï la figura de Medina, qui ja s’hauria establert al servei, és per a Assandca, “un problema seriós”. Sobretot, perquè “hem tingut una persona que s’ha estat formant durant mesos i que, de cop i volta, es presenti una persona que tingui un currículum millor i que pugui interessar més, sembla que no però ens perjudicarà”. De fet, Saravia afirma que el que esperem és “que no es presenti ningú o que ho faci molt poca gent i que la persona que han triat ara sigui la que segueix endavant, ja que s’han equivocat, que es mantingui qui hi és ara”.

Un rètol indicador del centre de salut mental.

Relacionat

El procés per escollir el psicooncòleg definitiu amenaça d’enverinar-se

Per als pacients d’oncologia és molt important tenir un psicòleg de confiança amb qui poder tenir una teràpia que sigui constant. Una persona amb qui puguin generar un vincle a llarg termini. De fet, Saravia assegura que quan es va donar l’opció d’acudir als psicòlegs, “molta gent no volia anar, perquè no tenen un problema mental”. Com se’n sortiran d’aquesta situació no ho pot saber, “però jugar d’aquesta manera està molt malament”.  

Comentaris

Trending