L’app Andorra Salut permetrà demanar hora per a les visites mèdiques pròximament

Des del SAAS han convocat un concurs per tal d’ampliar les funcionalitats de l’aplicació, amb l’objectiu de crear un Historial Clínic Personal

Un telèfon mòbil amb l'aplicació AndorraSalut, que demana el certificat digital.
Un telèfon mòbil amb l'aplicació AndorraSalut, que demana el certificat digital. Pilar Candel

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) continua treballant en l’aplicació ‘Andorra Salut’. Per aquest motiu, ha convocat un concurs públic per tal de trobar una empresa que pugui ampliar les funcionalitats de l’app, sempre amb l’objectiu d’acabar creant un Historial Clínic Personal. Entre les novetats que s’espera incloure de forma progressiva, està el fet de poder demanar hora per a les visites mèdiques a través del telèfon mòbil.

L’app Andorra Salut es va crear amb la intenció, a curt termini, de centralitzar tota la informació sanitària dels ciutadans en un format bidireccional. És a dir, que tant el metge, com la persona, tingui accés i pugui fer canvis i modificacions. Es va iniciar amb unes poques funcionalitats, i sobretot dirigides al procés Covid, per tal de tenir, sobretot, el certificat de vacunació al telèfon mòbil. Però, com ja es va anunciar durant la seva presentació, s’han anat ampliant els processos, i el SAAS vol incloure’n més de forma pròxima.

Entre les diverses novetats que el SAAS vol incloure, es troba el fet de poder demanar hora per a les visites mèdiques a través de l’aplicació. Això alleugerirà molt més el procés i resultarà molt més còmode per als ciutadans. D’altra banda, les persones podran incloure informació addicional a les dades que ja s’actualitzen de forma automàtica a l’aplicació. Aquest punt, específicament, seria un dels més relacionats amb l’objectiu que es té, a llarg termini, de crear un Historial Clínic Personal. D’aquesta manera, es podrà accedir de forma ràpida i senzilla a tota la informació de salut del pacient.

També s’inclou, entre les funcionalitats a implementar, el servei de Telemedicina a través de l’aplicació. Aquesta alternativa arriba després de la problemàtica nascuda arran l’abús d’alguns metges del país de les visites telefòniques i telemàtiques. Malgrat això, el SAAS pretén facilitar aquesta funció que, s’entén, serà més fàcil de controlar a través de l’aplicació, i permetrà tenir un control més exhaustiu de l’ús que se’n fa.

A la consulta dels informes i la recepta mèdica que ja es pot fer actualment des de l’aplicació, també es podran revisar els resultats d’imatge i dels diferents anàlisis mèdics. També permetrà als ciutadans la participació en activitats esportives personalitzades segons els seus requeriments o, de forma voluntària, en estudis epidemiològics o clínics. Tots aquests canvis es preveu que es vagin incorporant de forma progressiva al llarg dels pròxims mesos.

Etiquetes

Comentaris

Trending