AndorraSalut permetrà tenir l’historial clínic complet en una app

El projecte s’iniciarà amb una primera funcionalitat relativa a tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i les dades referents a la salut del pacient en aquest aspecte

Presentació de l'app AndorraSalut
Presentació de l'app AndorraSalut

Salut ha presentat la nova aplicació AndorraSalut, que dóna continuïtat al projecte d’Història Clínica Compartida. Aquesta app permetrà que els pacients tinguin en un mateix lloc tot el seu historial clínic. Inicialment, tindrà una funcionalitat que girarà al voltant de la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i totes les dades enregistrades al sistema sanitari de vacunació i la malaltia de cada persona.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que s’ha treballat molt per poder garantir la seguretat d’aquesta app. De fet, per poder accedir-hi caldrà el certificat digital, amb la seva corresponent clau, per poder fer ús de totes les funcionalitats d’AndorraSalut. D’aquesta manera, es garanteix que l’ús sigui exclusiu per a cada persona, que serà l’encarregada de decidir com, quan i amb qui comparteix les seves dades.

El màxim responsable de sistemes informàtics del SAAS, Xavier Grande, ha explicat que la primera fase d’aquesta aplicació es centrarà en la funcionalitat relativa a la Covid-19 i tota la informació referent al pacient. Concretament, contindrà informació sobre vacunació, proves TMA o PCR, si s’ha patit la malaltia o el Certificat Covid Digital Europeu, al qual es podrà accedir directament des de la plataforma. Grande ha indicat que, en fases posteriors, l’eina també serà útil per fer consultes de telemedicina, entre altres funcions que connectaran digitalment la persona amb el sistema sanitari.

“Es tracta de donar un apoderament al pacient de les seves dades”, ha apuntat el director general del SAAS, Josep Maria Piqué. A més, ha explicat que la informació no es vol posar d’una forma “plana”, sinó que es farà “per processos de salut, es dividirà per malalties que el pacient ja té o per riscos que pot tenir”. A més, cada persona podrà actualitzar i pujar informació sobre el seu estat de salut, així com facilitar les dades si es troba fora del país i requereix atenció mèdica.

El secretari d’Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, César Marquina, ha apuntat a la funcionalitat d’aquesta eina com a pont de relació entre el pacient amb el sistema de salut. Gràcies al seu fàcil accés, ajudarà a facilitar els tràmits i agilitant els processos. D’altra banda, el doctor Jordi Serrano, desenvolupador de l’aplicació, ha explicat que aquesta plataforma permetrà pot ajudar a posicionar a Andorra com a un referent entre els països que ja utilitzen aquesta tecnologia. L’aplicació estarà disponible aquesta mateixa setmana per a tots els dispositius.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending