Andorra ‘fitxa’ un expert en oncologia radioteràpica especialment de patologia mamària

El Govern autoritza a treballar al país durant cinc anys i per compte propi el radio-oncòleg José Ignacio Toscas, lligat a l’hospital Clínic i a la Teknon

José Ignacio Toscas.
José Ignacio Toscas. ARXIU

Un notable expert en radio-oncologia, especialment per a càncers de mama i també de tumors cerebrals, exercirà al Principat. El Govern ha autoritzat a treballar al Principat José Ignacio Toscas per compte propi i per un període de cinc anys. El metge va sol·licitar el desembre poder exercir al país, després d’obtenir les acreditacions corresponents tant del ministeri de Salut com del Col·legi Oficial de Metges (COMA). Una de les raons per autoritzar Toscas és el que es denomina necessitats sectorials.

La principal àrea d’interès de Toscas és el tractament de tumors de mama i la utilització de tècniques de modulació d’intensitat (IMRT), i radioteràpia extereotàxica extracraneal (SBRT- Sistema Novalis), en tumors pulmonars, hepàtics i oculars. Des de fa més d’una dècada va tenir càrrecs de responsabilitat en matèria de radio-oncologia quant a la patologia mamària al Centre Mèdic Teknon. També ha estat vinculat a l’Hospital Clínic i a la Vall d’Hebron.

Llicenciat en medicina i cirurgia a la Universitat de Barcelona el 1998, es va especialitzar posteriorment en l’oncologia radioteràpica. Un altre dels seus centres d’interès científic és l’estudi de la biologia molecular i determinants genètics de resposta al tractament dels tumors cerebrals. El Comitè Tècnic de Valoració de l’Exercici de les Professions Titulades, en data 19 de març del 2021, va adoptar l’acord d’informar favorablement sobre l’atorgament de l’autorització a José Ignacio Toscas, que consta inscrit en el Registre de Professionals Sanitaris del Ministeri de Salut, per habilitació especial per necessitats sectorials, com a metge liberal especialista en oncologia radioteràpica.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending