Andorra i Espanya signen el nou conveni sanitari

El Protocol d'entesa permet intensificar les activitats bilaterals en matèria de salut i intercanviar experiències en àrees com la gestió d'emergències

Albert Font i Carolina Darias
Albert Font i Carolina Darias Ministerio de Sanidad

El ministre de Salut en funcions, Albert Font, ha signat aquest dimecres a Madrid un protocol d’entesa de cooperació en matèria de salut amb la seva homòloga, Carolina Darias. Es tracta d’un document llargament reivindicat des de la Seu d’Urgell que hauria de permetre als veïns poder ampliar les prestacions sanitàries a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i que aquest centre esdevingui referent per als veïns de l'Alt Urgell. 

Andorra i Espanya ja tenen una col·laboració fluïda i sinergies existents en l’àrea de salut aquest Protocol formalitza i facilita la cooperació coordinada entre les parts. El ministre portaveu en funcions, César Marquina, ha explicat que “es tracta d’un Protocol d’entesa i es queda en un àmbit general de col·laboracions en matèria d’assistència sanitària, la gestió compartida de recursos en els espais transfronterers, cooperació en matèria de donació i trasplantaments d’òrgans i teixits i col·laboracions en especialitats concretes”.

L’acord ha estat celebrat, especialment, per part del vicealcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega. Ha manifestat que “amb la signatura del conveni entre Andorra i l’Estat espanyol en matèria de salut, s’obre una oportunitat important per als ciutadans de l’Alt Urgell que cal treballar i aprofitar”. Explica que, actualment, els pacients de la comarca gaudeixen d’algunes prestacions sanitàries a Andorra, com la diàlisi o col·laboracions en l’àmbit de radiologia. Per la seva banda, “els pacients andorrans gaudeixen de tractaments oncològics i trasplantaments”.

Fabrega ha remarcat que “ha estat un conveni llargament reivindicat” i aposta perquè” l’hospital Nostra Senyora de Meritxelll es converteixi en l’hospital de referència de l’Alt Urgell en algunes patologies que es presten a l’Arnau de Vilanova de Lleida”.

Sobre la possibilitat de poder instal·lar una unitat de radioteràpia, el ministre portaveu en funcions, César Marquina, desconeix si s’ha tractat aquesta qüestió avui, però “el Protocol d’entesa tendeix a desenvolupar qualsevol col·laboració de tipus assistencial com podria ser l’oncològica”.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending