Andorra demana 60.000 vacunes a França i Espanya

Espot explica que aquesta és la remesa inicial però que no és segur que es rebin, almenys immediatament totes, i que arribaran “gairebé al mateix temps” que als dos Estats veïns

La vacuna arribarà en pocs dies a Andorra.
La vacuna arribarà en pocs dies a Andorra.

La petició està feta i, ara, caldrà veure si es compleix parcial o totalment, però Andorra, almenys en un inici, ha sol·licitat poder rebre un total de 60.000 dosis de vacunes contra el coronavirus. Aquesta és la demanda que s’ha fet a Espanya i França i s’està a l’espera de si es pot complir. Pel que fa a la disponibilitat del vaccí, s’espera que estigui al mateix temps” que als països veïns.

La qüestió sanitària ha estat un altre dels temes abordats durant la reunió telemàtica amb el primer ministre francès, Jean Castex. I és que, com ha recordat el cap de Govern, Xavier Espot hi ha de fa temps l’acord que Andorra es podrà proveir de vacunes a través dels dos països veïns que, en principi, han de començar la distribució entre els seus ciutadans a finals d’aquesta mateixa setmana, una vegada les autoritats sanitàries de la Unió Europea ha validat la creada per la farmacèutica Pfizer. El cap de Govern ha apuntat que tots dos Estats “ens aprovisionaran de forma equitativa”.

El màxim responsable de l’executiu ha explicat que la petició oficial que s’ha realitzat és ambiciosa. “Hem demanat una primera remesa de 30.000 vacunes a França i 30.000 a Espanya”, ha avançat, tot admeten que no és segur que es pugui complir. La petició, tenint en compte que calen dues dosis per persona, permetria distribuir el vaccí entre 30.000 persones. “Ara hem de confirmar si es pot atendre totalment”, ha puntualitzat. Tot i això, el que sí que marca l’acord és que, com a mínim, Andorra rebria prou material per atendre el mateix percentatge de la població que els països de l’entorn.

Siguin quantes siguin, el que està clar és que l’arribada de la vacuna contra el coronavirus a Andorra és qüestió de poc temps. S’espera que el decalatge amb quan les tinguin els dos Estats veïns sigui mínim. “Les rebrem gairebé al mateix temps; estem inscrits en la dinàmica i en els tempos per començar properament la vacunació”, ha comentat Espot, que confia que, si hi ha demora, “com a molt sigui de dos o tres dies”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending