Andorra i Catalunya creen una comissió per incloure l’hospital a la xarxa de transplantament

El grup haurà de fer reajustaments reglamentaris i revisar les condicions tècniques i assistencials, a més de dissenyar els processos operatius per poder fer-ho

Una imatge de l'accés principal de l'hospital.
Una imatge de l'accés principal de l'hospital. Toni Solanelles

Andorra i Catalunya han acordat impulsar una col·laboració per poder realitzar donacions d’òrgans i teixits. L’objectiu principal és poder augmentar el nombre de persones transplantades al país, que actualment és força baix a causa de les limitacions que es presenten al sistema sanitari. Per aquest motiu, es crearà una comissió de treball que haurà de fer alguns procediments per tal que sigui una realitat.

Durant la trobada entre la delegació andorrana, encapçalada pel ministre de Salut, Albert Font, i la secretària d’Estat, Helena Mas, i l’Organització Catalana de Transplantaments (OCATT) s’ha acordat crear aquest grup de treball. També hi ha estat present el SAAS durant la reunió telemàtica, on s’ha acordat avançar en els reajustaments reglamentaris necessaris, revisar les condicions tècniques i assistencials i dissenyar els processos operatius per tal de poder incorporar l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell a la xarxa de centres autoritzats per a la generació de donants.

Per donar suport al procés, es preveu la col·laboració d’un equip de coordinació hospitalària de transplantaments d’algun dels hospitals catalans autoritzats, per acompanyar als equips assistencials al llarg de les diferents etapes del procés de donació, des de la detecció d’un possible donant, fins a l’extracció dels òrgans i els teixits, passant pel manteniment, la realització de proves o l’entrevista familiar.

En el primer semestre del 2022, un total de tres residents d’Andorra han rebut un òrgan a Catalunya. Actualment, 13 persones estan en llista d’espera per a un transplantament en algun dels hospitals catalans.

Comentaris (2)

Trending