Un altre mort per coronavirus i la pandèmia desbocada

Perd la vida un pacient ingressat a l’UCI contagiat de Covid mentre Salut notifica en les darreres hores 77 casos nous que fan que els malalts actius tornin a superar amb escreix el mig miler

Accés a l'hospital pel servei d'Urgències.
Accés a l'hospital pel servei d'Urgències. Toni Solanelles

Un home de 73 anys ha mort a l’UCI de l’hospital a causa de les dolences que comporta la Covid. És la 115a defunció d’una pandèmia que torna a marxar desbocada al Principat: el ministeri de Salut ha notificat les darreres 24 hores 77 nous positius, una xifra que feia moltíssimes setmanes que no es donava en un sol dia i que fa que el nombre de malalts actius de coronavirus al Principat superin amb escreix el mig miler.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 11.809  persones i es registren un total de 11.172 altes, tot just 23 més que les notificades aquest divendres. El total de defuncions fins a la data és, com s’ha dit de 115, després de la defunció d’un home de 73 anys que romania ingressat a la unitat d’intensius. En aquesta unitat hi ha ara mateix nou hospitalitzats, vuit dels quals requereixen ventilació mecànica. Mentrestant, a la planta ordinària hi ha catorze persones.

Per tant, aquests 23 pacients que romanen al centre hospitalari són només una petita part (menys del 5%) dels 522 malalts que actualment i oficialment hi ha al Principat. Són 53 més que els que hi havia aquest divendres. L’únic positiu, si es pot dir d’aquesta manera, és que a la planta Covid del Cedre no hi ha cap ingressat.

Segons les dades oficials facilitades pel Govern, ahir tot just es van administrar 35 vacunes, són de les darreres dosis que queden per inocular en persones que no havien rebut cap vaccinació fins ara. Finalment, pel que fa a la població escolar, 31 aules estan sota vigilància activa –10 en total (una més que ahir) i 21 en parcial (quatre més)– i 41 en vigilància passiva.

Comentaris (23)

Trending