L’agudització de la pandèmia genera un daltabaix a l’hospital

La direcció del SAAS i molts dels comandaments es reuneixen d’urgència per reorganitzar serveis després de prohibir vacances i obligar a anul·lar els festius de tants sanitaris com sigui possible

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

L’agreujament de la pandèmia està generant un veritable enrenou a l’hospital, amb el conseqüent malestar de molts professionals que veuen que es quedaran sense les festes que tenien previstes. De fet, en molts serveis s’han prohibit directament les vacances i s’estan desprogramant els festius que s’havien concedit. La situació és tan crítica que la direcció del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) hauria convocat per avui mateix d’urgència una reunió amb diversos comandaments per reorganitzar serveis.

No són pocs els caps de servei que demanen als professionals que tenen en el seu equip quines responsabilitats o activitats es veuen en cor d’assumir més enllà de les seves tasques habituals. Fan falta mans per afrontar la creixent incidència que a nivell hospitalari està tenint la Covid. I ja es compta que almenys les properes setmanes la situació anirà a més. La tensió és màxima i es preveu un hivern tant o més complicat, almenys des del punt de vista sanitari, que el de l’any passat.

Una imatge de l'accés principal a l'hospital.

Relacionat

La mala planificació i els incompliments amb els sanitaris posen l’hospital en situació crítica

Ja fa dies que es va exigir la suspensió dels sopars d’empresa -que se solen fer per serveis- emmarcats en les festes nadalenques. Corria el perill que es generessin brots de contagis entre els sanitaris. Aquesta demanda es va entendre. El que està creant un veritable daltabaix i malestar és que ara es torni a demanar un esforç que molts dels sanitaris consideren “ingent”. “Nosaltres també tenim família”, recorden alguns dels professionals, que recorden a la direcció que en ocasions anteriors se’ls ha rebutjat per segons quines tasques que ara, segons com, els imposen.

La pressió és molt gran ara mateix. I sobretot a nivell d’infermeria, que suposa la primera línia d’atenció, el malestar és molt evident. I no tothom accepta de bon grat els canvis que inicialment es proposen a bones però que és probable que s’acabin imposant davant la situació de descontrol i increment d’hospitalitzacions derivades del coronavirus. Hi ha un veritable malestar. I l’esgotament s’agreuja per la sensació de molts dels professionals que des de la cúpula del SAAAS no s’estan fent les coses bé. Ara mateix la situació és força insostenible.

Comentaris (27)

Trending