L’Agència Europea del Medicament confia en el vaccí d’AstraZeneca, però continua la seva avaluació

Els estudis en curs no han trobat evidències que els casos de trombosi estiguin directament relacionats amb la vacuna

Un vial del vaccí d'AstraZeneca.
Un vial del vaccí d'AstraZeneca. Altaveu

L’Agència Europea del Medicament (EMA) ha mostrat la seva confiança en el vaccí d’AstraZeneca, retirat preventivament de diversos països, entre ells Andorra, per la seva suposada relació amb casos de trombosi. L’agència europea no ha trobat evidències de què estiguin relacionats, de forma directa, amb la injecció d’Oxford. Tot i això, continuen avaluant els possibles efectes adversos de totes les vacunes en circulació actualment.

A falta de la resolució final de l’estudi, l’EMA ha mantes el seu suport al vaccí d’AstraZeneca. La directora executiva, Emer Cooke, ha explicat que, des de l’agència, confien plenament en el seu funcionament per a combatre la covid-19. A més, ha assenyalat que es continua fent una investigació en profunditat de totes les injeccions en circulació actuals.

Emer Cooke, directora excutiva de l'EMA, assegura que els beneficis del vaccí d'AstraZeneca són molt superiors als riscos

Per una altra banda, Cooke ha assegurat que no hi ha clars indicis del fet que els problemes sanguinis apareguts en persones vacunades siguin degut al subministrament del vaccí. “No s’han mencionat als assajos clínics i no s’enumeren entre els efectes adversos reconeguts”, ha agregat la directora executiva. A més, ha insistit que els beneficis, tenint en compte els efectes secundaris, són molt superiors als riscos.

El que més preocupa a l’agència és l’impacte que aquesta situació pot tenir en la confiança dels europeus cap al fàrmac britànic. De moment, el vaccí d’AstraZeneca continua retirat preventivament a més de 15 països, a l’espera de les conclusions definitives que farà l’EMA dijous al vespre.

Etiquetes

Comentaris

Trending