Acceptat a tràmit el recurs de Terceravia al canvi de les lleis de Sanitat i Seguretat Pública

El Tribunal Constitucional analitzarà si la modificació legislativa s’adequa a la Carta Magna o, si pel contrari, hi ha, com entén el grup liderat per Josep Pintat, preceptes que no són correctes

Josep Pintat, davant la seu del TC el dia que es va presentar el recurs.
Josep Pintat, davant la seu del TC el dia que es va presentar el recurs. Terceravia

El Tribunal Constitucional estudiarà si la modificació de les lleis de Sanitat i de Seguretat Pública s’adeqüen a la Carta Magna. L’òrgan ha admès a tràmit el recurs presentat pels quatre consellers generals de Terceravia, amb el suport de dos parlamentaris del grup socialdemòcrata i, ara, avaluarà si el text, aprovat per donar eines per facilitar el control del compliment de les mesures per prevenir l’expansió del coronavirus, respecta els principis de la Constitució. Això sí, el text es manté, de moment, vigent.2

Ja durant el debat d’aprovació de la modificació legislativa, el grup liderat per Josep Pintat va expressar seriosos “dubtes” sobre si aquesta seguia els preceptes de la Carta Magna. En concret, des de la formació es posava el focus en el fet que algunes de les restriccions que s’incorporaven tant a la Llei General de Sanitat com a la de Seguretat Pública podrien requerir la declaració de l’estat d’alarma per imposar-se i no únicament ser adoptades per llei.

Josep Pintat davant la seu del Tribunal Constitucional el dia de la presentació del recurs.

Relacionat

Terceravia porta al Constitucional les restriccions per la pandèmia amb el suport del PS

Davant aquests interrogants, Terceravia va optar per presentar el recurs. Ho va fer amb la signatura aportada també per Susanna Vela i Carles Sánchez, consellers generals del grup socialdemòcrata, ja que una acció d’aquest tipus necessita ser impulsada per una cinquena part de la cambra. És a dir, un mínim de sis parlamentaris.

L’entrada a tràmit es va fer el passat 11 de febrer. Ara, el TC ha analitzat formalment el recurs i ha entès que compleix els requisits. Per tant, l’ha admès a tràmit i ara analitzarà el fons de la qüestió. Disposa de dos mesos de termini per decidir sobre la qüestió i validar, o no, els canvis legislatius.

Comentaris

Trending