Rosa Ferrer s'afegeix a l'equip que defensa Samarra en el 'cas Orfund' contra el ministre Jordi Cinca

Comentaris

Rosa Ferrer s\'afegeix a l\'equip que defensa Samarra en el \'cas Orfund\' contra el ministre Jordi Cinca
Rosa Ferrer s\'afegeix a l\'equip que defensa Samarra en el \'cas Orfund\' contra el ministre Jordi Cinca

L’exministra de Salut, excònsol d’Andorra la Vella i advocada Rosa Ferrer s’ha afegit a la defensa de Joan Samarra en el marc del ‘cas Orfund’, pel qual l’antic president del consell d’administració de la fonedora es va querellar contra dos dels principals executius de l’empresa: l’actual ministra de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, i l’home que representava amb més intensitat els interessos d’Orfund sobre terres africanes, ja fos a Costa d’Ivori o Libèria, Manuel Terrén.

La designació formal de Ferrer com a advocada defensora de Samarra es va produir dijous de la setmana passada, segons fonts jurídiques, les mateixes fonts han explicat que, ara per ara, no hi ha cap canvi en l’estratègia de defensa de l’expresident d’Orfund i que la presència de l’exministra respon sols al fet de “reforçar la defensa”, que continua comptant amb l’advocat Alfons Clavera. De fet, va ser ell qui va firmar la querella interposada contra Cinca i Terrén i que està analitzant el Tribunal de Corts per la condició d’aforat del ministre.

Les fonts consultades -Ferrer s’ha estimat més no pronunciar-se al respecte en tractar-se d’una qüestió “estrictament professional”- han assegurat que el treball de l’exministra és del tot jurídic i “no cal buscar-hi cap altre rerefons”. Les mateixes fonts han recordat que Rosa Ferrer ja fa molts mesos que torna a estar en actiu en el món de l’advocacia tot reconfigurant un despatx propi a la zona de Prada Ramon de la capital. Alhora, i segons les mateixes fonts, Ferrer no mantindria cap contacte, ni en positiu ni en negatiu, amb els seus excompanys de gabinet, que va abandonar aviat farà un any i mig.

Les fonts consultades han explicat que una de les primeres accions legals dutes a terme per la defensa de Samarra ja amb la nova col·laboradora jurídica és aportar una adreça de Terrén al Brasil per tal que el Tribunal de Corts en faci la deguda cerca i el pugui localitzar per poder-li prendre declaració com a querellat. El tribunal sols havia donat les instruccions necessàries per tal que l’antic empleat d’Orfund fos recercat en territori andorrà i, evidentment, ell fa molt temps que no hi fa estada malgrat que sí que hi manté família directa.

Secretari d'organització de DA i alhora advocat de l'AREB

El secretari d’Organització de Demòcrates per Andorra (DA), conseller del comú d’Escaldes, antic cap de gabinet del cap de Govern, i advocat Esteve Vidal és un dels juristes que assessora l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries. Vidal forma part, professionalment, del despatx jurídic que dirigeix l’exdegà del Col·legi d’Advocats Francesc Badia. Mesos després de l’inici de la crisi de BPA, l’AREB va confiar a Badia la defensa dels seus interessos i l’assessorament jurídic global. Vidal no està col·legiat, i no obstant això hauria assistit, per exemple, en declaracions judicials emmarcades en les querelles interposades per clients de BPA contra diversos organismes públics (INAF, AREB…) i integrants de l’equip d’auditoria de PricewaterhousCoopers (PwC). L’advocat i polític hauria arribar a firmar les actes de les declaracions en la seva qualitat de col·laborador del bufet Badia. Algunes fonts mantenen que la figura del col·laborador està reconeguda, però d’altres mantenen que, com a mínim, es tracta, com a mínim, d’un acte d’intrusisme si no ja d’una il·legalitat que si algú la denunciés podria comportar que s’haguessin d’anul·lar, si així ho volguessin les parts concernides, les declaracions a les quals va assistir i que s’haguessin de tornar a dur a terme.

Comentaris

Trending