Retornar el Prat Gran al seu estat original costarà uns 500.000 euros

El comú d’Encamp convoca el concurs que també servirà per condicionar part del terreny de cessió obligatòria en un nou parc, on s’instal•laran elements com la tirolina o els llits elàstics

El Prat Gran d'Encamp.
El Prat Gran d'Encamp.

El comú d’Encamp ha fet un nou pas per a l’abandonament definitiu del Prat Gran. La corporació ha tret el concurs els treballs que hauran de servir per desmuntar les instal·lacions actuals i traslladar aquells elements que es puguin reutilitzar. El cost estimat de l’actuació, a l’espera de conèixer quines són les ofertes que presentin les empreses interessades a fer les obres, es de mig milió d’euros.

El BOPA publica avui la licitació del concurs que ha de permetre retornar l’actual parc a l’estat original del terreny per traspassar-li a la propietat, després que aquesta decidís no renovar el lloguer i que el comú optés per descartar la compra de la parcel·la. Aquesta devolució s’hauria de fer a mitjans d’any. Les empreses interessades a fer les obres disposaran de termini fins al 26 de març. Després, un cop adjudicats els treballs, es disposarà d’un termini de tres mesos per finalitzar-los. Per tant, a inicis d’estiu haurien d’estar enllestits.

A l’espera de les ofertes que puguin presentar les empreses, l’estimació feta és que el cost de les actuacions pot ascendir a mig milió d’euros, segons les fonts consultades. Els treballs inclouen l’enderroc de totes les edificacions existents, com ara les actuals dependències del servei de circulació i del cos de policia, el bar, els lavabos públics o la pèrgola, entre altres. També s’haurà de traslladar elements com el parc Pocoyó, la tirolina i els petits llits elàstics. En aquest cas, a la parcel·la que es quedarà el comú, a la zona sud del terreny, al costat de l’inici de l’avinguda Príncep Benlloch. Allà també s’instal·larà una caseta amb un WC.

La corporació també licita les obres per condicionar l'antic edifici comunal on es reubicaran urbans i policia

En canvi, no s’aprofitarà el rellotge solar. També s’haurà de desfer l’aparcament de la Palanqueta, de zona verda, o l’espai on fins fa pocs dies hi havia animals. La futura parcel·la retornada al seu estat original –reposada com a camp de cultiu- quedarà envoltada per l’actual mur i tanca perimetral, que no s’enderrocarà. També es manté el pont de fusta que creua el Valira al costat de la piscina. De fet, quedarà un petit camí pavimentat entre el riu i el mur que serà d’accés lliure.

També han indicat que ja s’està treballant per començar a construir el nou parc de la parròquia, que se situaria a la parcel·la de Casa Joanantoni, un terreny que, de moment, el comú tindrà en lloguer però que passarà de ser de la seva propietat quan es desenvolupi el pla parcial de la unitat d’actuació.

Paral·lelament, el comú també ha licitat els treballs de reforma de l’edifici de serveis situat a l’avingunda François Mitterrand –les antigues dependències de la corporació-. L’objectiu d’aquestes obres és, justament, condicionar l’immoble per traslladar les oficines dels urbans i de la policia que actualment es troben al Prat Gran. Els treballs se centraran principalment en les primeres tres plantes, la primera de les quals està ocupada ara per Sercensa, que es traslladarà a la cinquena.

Així, el primer pis estarà destinat pel servei de policia i la segona i la tercera, pel  cos de circulació. Bona part del mobiliari de les actuals dependències al Prat Gran s’aprofitarà. L’empresa guanyadora del concurs disposarà de vuit setmanes per tenir-los enllestits. Per tant, el trasllat es podria fer ja durant el juny.

Etiquetes

Comentaris

Trending