Retard en la remodelació de l’avinguda François Mitterrand d’Encamp

Les mesures extra per garantir la seguretat dels dos immobles on s'han detectat moviments allargaran els treballs entre dues i quatre setmanes

El projecte de reforma de l'avinguda.
El projecte de reforma de l'avinguda.

Les obres de remodelació de l’avinguda François Mitterrand d’Encamp patiran un retard d’entre dues setmanes i un mes. El motiu és que s’han detectat que els treballs estaven generant petits moviments de dos edificis de la zona i s’ha volgut variar la planificació i augmentar les mesures de seguretat per evitar qualsevol ensurt, fet que ha allargat la durada de les actuacions.

La reforma i embelliment del tram de l’avinguda Mitterrand comprès entre la plaça de Sant Miquel i l’hotel Rosaleda enfila la seva recta final. Els treballs van ser adjudicats a finals de gener i van iniciar-se al febrer i, per tant, haurien d’estar enllestits al novembre. Tot i això, ja es preveu que hi haurà un endarreriment, almenys pel que fa a una de les fases de les actuacions.

En concret, es tracta de la part que va entre l’encreuament de l’avinguda amb el carrer de les Escoles i la cruïlla amb la travessera del Jardí. Quan es va començar a treballar a la zona, es van detectar petits moviments de dos dels edificis del costat i es va comprovar, segons les fonts consultades, que no tenien soterranis i, per tant, murs de contenció, fet que provocava que les vibracions es traslladessin de forma més directa.

Un cop detectada la situació, que no s’havia contemplat prèviament, es va optar per canviar els treballs a fer a la zona. Es volia garantir en tot moment la seguretat dels edificis afectats i això ha comportat un allargament dels terminis de les obres. Algunes fonts consultades parlen d’unes quatre setmanes més, però altres apunten que l’empresa intentarà reforçar el personal que hi treballa per mirar d’agilitzar-les i reduir aquest temps extra a tot just dues setmanes. Entre altres motius, hi ha el fet del risc de ser penalitzada en cas de superar el termini marcat a l’edicte d’adjudicació.

La remodelació de l’avinguda va començar al febrer, després que el comú adjudiqués les actuacions a una unió temporal d’empreses formada per Unitas i Locubsa. La corporació pagarà pels treballs uns 5,5 milions d’euros. El termini d’execució previst era de deu mesos i, per tant, al llarg del novembre, tot just abans de l’inici de la temporada d’hivern, haurien d’estar enllestides. Caldrà veure ara si aquests problemes fan que els primers esquiadors d’Encamp hagin de conviure amb els darrers treballs de la reforma.

Comentaris (1)

Trending