Repatriats els dos andorrans que estaven atrapats al Senegal

Tant l’Ibrahima Niang com la Mery Soriano han pogut volar fins a Madrid en un avió d’Iberia i es preveu que aquest dimecres ja estiguin a Andorra

L'Ibrahima Niang, esperant el bus a l'estació de Lleida.
L'Ibrahima Niang, esperant el bus a l'estació de Lleida.

Els dos andorrans que es trobaven bloquejats al Senegal des de l’esclat de la crisi del coronavirus ja estan camí cap al Principat i, si no hi ha cap imprevist, han d’arribar aquest dimecres mateix. Tant l’Ibrahima Niang com la Mery Soriano han aterrat aquesta matinada a l’aeroport de Barajas amb un vol provinent del país africà. El trasllat ha estat possible gràcies a les gestions realitzades des del ministeri d’Afers Exteriors i l’ambaixada a Madrid.

Tots dos es trobaven al Senegal per motius diferents. L’Ibrahima havia anat de vacances al febrer per visitar la seva família. La Mery, acompanyada d’una professora espanyola, es trobava a un petit poble des de l’1 de març per desenvolupar un projecte de cooperació. A tots dos els va agafar allà l’esclat de l’emergència sanitària provocada per l’expansió tant a Andorra com a la resta de països europeus de la Covid-19. Especialment, per la cancel·lació dels vols de la gran majoria de companyies aèries.

Han pogut afegir-se a un trajecte d'Iberia que portava cap a Madrid espanyols que també s'havien quedat bloquejats

Després d’uns dies de preocupació, les gestions han funcionat. “Ens vam demanar que ens apuntéssim als consolats de França i Espanya”, explica l’Ibrahima. I al final, tots dos han pogut trobar un vol. Aquesta passada matinada han arribat a l’aeroport de Barajas en un avió d’Iberia, especialment llançat per repatriar nacionals del país veí.  

Des de Madrid, tots dos han agafat l’AVE cap a Barcelona. Quan Altaveu ha contactat amb ell, Ibrahima es trobava a l’estació de Lleida esperant el bus que el portés cap a Andorra, mentre que la Mery i la seva amiga continuaven el viatge cap a la ciutat comtal. “Crec que Exteriors ha fet una bona feina; ens han anat informant i hem pogut superar la manca de comunicació dels primers dies”, ha indicat.

L’Ibrahima té clar que la situació que es trobarà al Principat és complicada. Fins i tot potser més que la del Senegal, on encara no han arribat al centenar de casos i sense que s’hagi comptabilitat, per ara, cap mort. “Sé que hauré d’estar a casa i sense moure’m”, apunta. També es reincorporarà a la seva feina del departament de Tributs i Fronteres. “M’han dit que faré torns d’una setmana i l’altra a casa”, comenta.

Tocarà, doncs, tornar a treballar. Però estarà a casa. A Andorra, igual que Mery. Tots dos han posat punt i final a uns dies d’angoixa on els ha tocat viure des de la llunyania la crisi que afectava el Principat.

Comentaris (1)

Trending