Vives fa Banzuela vicari de Balaguer i confirma Vargas en el mateix càrrec però a Encamp

Són els dos últims religiosos ordenats de prevere al bisbat d’Urgell que, alhora, tenen una vinculació directa amb el Principat

Joan-Enric Vives escolta Jerrick Banzuela amb Àlex Vargas a la seva esquerra.
Joan-Enric Vives escolta Jerrick Banzuela amb Àlex Vargas a la seva esquerra. BISBAT D'URGELL

Els dos últims religiosos ordenats de prevere al bisbat d’Urgell que, alhora, tenen una vinculació directa amb el Principat ja tenen des de fa uns dies destinació fixada. De fet, segueixen on eren però amb atribucions noves o, com a mínim, confirmades. El filipí Jerrick Banzuela, que exercia de diaca a Balaguer, ara n’ha passat a ser vicari. I és justament aquest ‘grau’ el que ostenta, de manera confirmada a Encamp, el colombià Àlex Vargas.

Els nomenaments formen part d’una llista de designacions realitzades darrerament per l’arquebisbe ad personam d’Urgell i titular de la diòcesi, Joan-Enric Vives. Va ser el propi responsable episcopal qui havia ordenat Banzuela i Vargas, a la catedral de la Seu, el dia de Sant Joan d’enguany. Banzuela ja era llavors diaca a Balaguer. Abans havia estat vuit anys organista de l’església laurediana de Sant Julià i Sant Germà.

Un instant de la cerimònia.

Relacionat

Vives ordena sacerdots al vicari d’Encamp i a l’exorganista de Sant Julià

Ara serà, i la llista és llarguíssima, vicari parroquial de Santa Maria de Balaguer i administrador parroquial de les parròquies de la M. de D. Assumpta de Bellvís; Sant Joan Baptista d’El Poal; Sant Antoni d’Els Arcs; la M. de D. Assumpta d’Albesa; Sant Pere de La Portella; Sant Miquel de Camarasa; Sant Pere de Cubells; Sant Miquel de Fontllonga; Santa Eulàlia de Mèrida de Figuerola de Meià i la M. de D. Assumpta de St. Llorenç de Montgai.

Les atribucions d’Àlex Vargas són més senzilles. De fet, una vegada ordenat de prevere l’únic que ha fet Vives és confirmar-lo com a vicari de Santa Eulàlia d’Encamp. I és que aquest religiós d’origen colombià continua estudiant, ho fa a Madrid. I només torna a la diòcesi en temporades o dies concrets. Llavors, si té temps, serveix a la parròquia encampadana, una missió que ja ha anat fent els darrers anys.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending