Visita pastoral ‘per etapes’ de Vives a Encamp

L’arquebisbe i Copríncep va iniciar diumenge a la parròquia una trobada amb els fidels i les institucions que s’anirà completant al llarg dels dies per poder garantir l’acompliment de les mesures anti-Covid

L'arquebisbe Joan-Enric Vives durant la pregària al cementiri d'Encamp.
L'arquebisbe Joan-Enric Vives durant la pregària al cementiri d'Encamp. BISBAT D'URGELL

Tot i la pandèmia, l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, no vol deixar perdre el contacte amb el territori, amb els fidels, amb els feligresos i les institucions. Aquest és un dels missatges que Vives vol fer passar després d’iniciar diumenge a Encamp una nova visita pastoral. Una visita que es farà per etapes. Diumenge va fer uns primers contactes i trobades, celebracions eucarístiques incloses tant a l’església de Santa Eulàlia com a la de Sant Pere del Pas de Casa i en propers dies anirà completant la roda.

Durant la visita, que com s’ha dit es farà per fases, Vives i els seus col·laboradors més directes es reuniran amb els cònsols de la parròquia i el comú, visitarà les direccions de les escoles andorrana i francesa i es farà present a les principals institucions de la parròquia. Vives recorda, defensa i per això vol mantenir amb les mesures que escaigui la visita pastoral perquè “al llarg de la història de l'Església ha estat un moment privilegiat del contacte entre el pastor de la diòcesi i els fidels que ajudava a conèixer la realitat concreta de les parròquies, les seves necessitats i vicissituds, i a sembrar esperança i esperit evangelitzador”.

L’arquebisbe va ser rebut diumenge, jornada de Tots Sants, per la consellera major de comú encampadà, Josefina Rodríguez, i pel conseller menor, Èric Alguacil, i també pel conseller Xavier Fernández. Acompanyat entre altres pel rector de la parròquia, Antoni Elvira, Vives va presidir les eucaristies dominicals i va tenir unes paraules de suport pel Copríncep francès, Emmanuel Macron, i pel bisbe de Niça després dels recents atemptats terroristes a França tot destacant com “el terrorisme busca enfrontar i dividir les persones i els creients, una temptació a la qual no podem caure. La religió autèntica sembra fraternitat i pau”, manté el religiós.

IMG 5215
Joan-Enric Vives durant una de les eucaristies celebrades a l'església de Santa Eulàlia.

Vives va agrair el treball de tots els col·laboradors de la Parròquia en tants camps com Càritas, la catequesi, la neteja de l'església, els col·laboradors litúrgics, els acòlits i va voler agrair el treball de les autoritats per poder vèncer els efectes sanitaris i socioeconòmics de la pandèmia alhora que va convidar els fidels “a no desanimar-se davant l'angoixa i el neguit que ens provoca la pandèmia i a acudir constantment a la pregària”. L’arquebisbe va presidir una pregària comunitària al cementiri d'Encamp i també es va traslladar al Pas de la Casa, on hi ha una comunitat cristiana “molt estimada per la seva singularitat i pel gran amor que professa a la Mare de Déu sota l'advocació de Fàtima”. En properes dates es reprendrà la següent fase de la visita.

Etiquetes

Comentaris

Trending