Mossèn Elvira canvia Encamp per Escaldes arran de la jubilació de mossèn Jaume

L’arquebisbe d’Urgell aprova tot un seguit de canvis en l’organització de la diòcesi que afecten les parròquies de Santa Eulàlia i de Sant Pere Màrtir i també ha decidit situar Anna Maria Villas al capdavant de Càritas en lloc de Amadeu Rocamora

Els capellans de l'arxiprestat en una visita a Radio Andorra.
Els capellans de l'arxiprestat en una visita a Radio Andorra. BISBAT D'URGELL

Canvis significatius en l’organització eclesial al Principat. La jubilació canònica de mossèn Jaume Soy comporta una reestructuració que afecte les parròquies de Santa Eulàlia d’Encamp i de Sant Pere Màrtir d’Escaldes. En efecte, el fins ara rector encampadà, mossèn Antoni Elvira, deixa el que ha estat el seu lloc d’exercici pastoral des que va aterrar a Andorra i assumeix les regnes de la parròquia escaldenca. Els canvis decidits per l’arquebisbe d’Urgell afecten també Càritas, amb un relleu a la presidència i en la figura del consiliari. 

Des del punt de vista pastoral, i pel que fa a l’arxiprestat de les Valls d’Andorra, els moviments més destacats afecten Escaldes i Encamp. La jubilació de Soy comporta que Elvira faci el salt a Sant Pere Màrtir i que el fins ara vicari encampadà, mossèn Àlex Vargas, pugi de categoria fins a convertir-se en el rector de Santa Eulàlia. A Vargas també se li dona més feina encara. En aquest cas, Vives l’ha nomenat delegat diocesà de Joventut, jutge diocesà del Tribunal Eclesiàstic i vicesecretari general del Bisbat d’Urgell.

Entre els canvis en l’organització pastoral de la diòcesi que Vives va acordar en motiu de la festa de Sant Ot que es va celebrar aquest diumenge, també n’hi ha un tercer -o quart, si es té en compte la jubilació de Soy- que de retruc afecta Andorra. I és que el capellà argentí Cristián Casamitjana, que fa uns mesos s’havia inserit en el bisbat d’Urgell i s’havia instal·lat al Fener per fer suport a Soy a Escaldes, comença ja a tenir responsabilitats pastorals més elevades però deixa el Principat.

En efecte, Casamitjana ha estat nomenat per Vives rector d’un bon reguitzell de petits poblacions amb Artesa de Segre com a epicentre. El capellà argentí es responsabilitzarà de les parròquies de la Mare de Déu Assumpta d’Artesa de Segre; de Sant Salvador d’Alentorn; la Mare de Déu Assumpta d’Anya; Sant Miquel de Colldelrat; Sant Josep de Foradada; la Mare de Déu Assumpta de Montsonís-Salgar; Sant Miquel de Rubió; la Mare de Déu Assumpta de Seró; Sant Pere de Tudela; la Mare de Déu Assumpta de Vernet i Sant Climent de Vilves.

CÀRITAS

Finalment, entre les decisions adoptades per l’arquebisbe responsable de la diòcesi urgellenca també n’hi ha una que afecta de manera molt important Càritas Andorrana. Vives ha decidit substituir Amadeu Rocamora de la presidència de l’ONG. I al capdavant de l’entitat hi ha situat qui al seu dia va ser la directora del col·legi Sant Ermengol, Anna Maria Villas. També a Càritas canvia el consiliari. Si fins ara assumia aquest càrrec l’arxipreste de les Valls i rector d’Andorra la Vella, mossèn Ramon Sàrries, a partir d’ara serà el rector de Sant Julià, Pepe Chisvert, qui farà aquestes funcions. 

Comentaris (8)

Trending