Divendres Sant sense processons i amb el via crucis a l'interior de les esglésies

Per segon any consecutiu les celebracions religioses de Setmana Santa es veuen afectades per la pandèmia del coronavirus

La representació de Jesucrist a la creu ha presidit aquest divendres el via crucis a Sant Julià de Lòria.
La representació de Jesucrist a la creu ha presidit aquest divendres el via crucis a Sant Julià de Lòria. Altaveu

Per segon any consecutiu les celebracions religioses de Setmana Santa s'han vist afectades per la pandèmia del coronavirus. És el cas, en aquest Divendres Sant de les processons i del via crucis. Les primeres no s'han pogut fer i el segon s'ha efectuat a l'interior de les esglésies i amb totes les mesures de seguretat per la pandèmia.

El Divendres Sant és el segon dia de l'anomenat Tridu Pasqual, el període durant el qual la litúrgia catòlica commemora la passió, mort i resurrecció de Jesucrist. En concret, es recorda la mort en la creu del fundador del Cristianisme. Segons la tradició cristiana Jesucrist va morir als 33 anys i a les 3 de la tarda. Segons narren els Evangelis, els grans sacerdots -les autoritats religioses de l'època- conspiraven contra Jesús de Natzaret perquè aquest es proclamava 'el Fill de Déu'; el consideraven un 'esvalotador'.

Les festes de la Pasqua Florida tenen l'acte central el Diumenge de Ressurrecció, que celebra la tornada a la vida de Jesús al tercer dia d'haver estat crucificat. Després vindran cinquanta dies de temps pasqual, que acabaran amb el Diumenge de Pentecosta.

Etiquetes

Comentaris

Trending