Cristina Ribot i Fina Riera participen en una trobada de verges consagrades

La 31a trobada nacional espanyola de l’Ordo Virginum s’ha celebrat a Salamanca i s’ha exhortat la seixantena d’assistents “a viure com Maria, fent present en mig del món, l’església com a llar, família, lloc d’encontre”

Fina Riera i Cristina Ribot en una foto de grup, a la tercera fila i al centre.
Fina Riera i Cristina Ribot en una foto de grup, a la tercera fila i al centre. bisbat d'urgell

Dues de les verges consagrades del bisbat d’Urgell, la laurediana Cristina Ribot i la docent del Sant Ermengol Fina Riera, han participat recentment en una trobada nacional de l’Ordo Virginum que s’ha celebrat, en aquesta ocasió, a Salamanca. I on s’ha exhortat la seixantena d’assistents “a viure com Maria, fent present en mig del món, l’església com a llar, família, lloc d’encontre”.

Més enllà de les verges, la seixantena de participants, representants d’una vintena de diòcesis d’arreu de l’Estat espanyol, a la trobada també hi van ser presents, acompanyant-les, tres delegats diocesans per a la vida consagrada i dos bisbes: monsenyor Joaquín López de Andújar, emèrit de Getafe i bisbe referent per a l’Ordo Virginum nacional, i monsenyor Vicente Ribas Prats, bisbe d’Eivissa. Les jornades es van desenvolupar sota el lema ‘Eixampla la teva tenda’, amb ponències, taules rodones, moments de pregària, celebració de l’eucaristia, convivència fraterna, visita cultural per la històrica ciutat que les acollia, excursió al típic poble de La Alberca i eucaristia a l’emblemàtic santuari marià Peña de Francia, prop de Portugal.

IMG 4174
Ribot segona per l'esquerra a la primera fila i Fina Riera a la segona fila i al centre en una foto davant l'ajuntament de Salamanca.

La primera ponència va anar a càrrec del bisbe Vicente Ribas Prats i en ella va aprofundir en la identitat de la verge consagrada. La taula rodona, sobre la maduresa humana, espiritual i afectiva i la formació permanent que han de tenir les verges consagrades, va anar a càrrec de la verge consagrada de Salamanca i experta en Santa Teresa de Jesús, Daniela Biló Repetto i la psicòloga Emilia Castellano Herrero. La segona ponència la va impartir el prevere Francisco García Martínez, degà de la Facultat de Teologia de la universitat Pontifícia de Salamanca i la tercera ponència la va impartir el prevere José Luís Cabria Ortega, president de la seu de Burgos de la Facultat de Teologia del Nord d’Espanya.

IMG 4154
Una de les ponències de la jornada.

La cloenda de la trobada la va fer el bisbe emèrit Joaquín López de Andújar que va exhortar a les verges consagrades a viure com Maria, fent present en mig del món, l’església com a llar, família, lloc d’encontre. L’últim acte fou l’Eucaristia a la catedral nova, de Salamanca on les consagrades van fer la renovació del propòsit de virginitat a què es van comprometre el dia de la seva consagració. La propera trobada nacional de l’Ordo virginum es farà a Barcelona a l’agost del 2024.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending