Recollida de signatures al Cedre per evitar la sortida del treballador social

Una part dels usuaris i familiars promouen l’acció i afirmen que si el que val és l’atenció centrada en les persones aquestes també han de ser escoltades

Al Cedre ja no hi ha més capacitat per a nous contagiats de coronavirus.
Al Cedre ja no hi ha més capacitat per a nous contagiats de coronavirus. ARXIU
Una part dels usuaris del centre sociosanitari del Cedre i els seus familiars han endegat una recollida de firmes per demanar que el treballador social fins ara assignat a la residència no se’l tregui d’aquesta. En el marc de la implantació del nou model d’atenció aquest professional seria reubicat a un altre lloc perquè es considera que és necessari un altre perfil de professional.

Els promotors de l’acció preveuen fer arribar les signatures al director assistencial del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Ara mateix no està clar la força que pot tenir el grup de promotors d’aquesta iniciativa, emmarcada en un clima enrarit al centre que no només afecta els professionals, també els usuaris i als seus familiars, que esperen que en breu es comenci a oferir una informació concreta i detallada de tots els canvis que hi està havent i es preveu que hi hagi a la institució.

En qualsevol cas, una de les qüestions a què fa referència la recollida de firmes és el fet que si el nou model d’atenció ha de girar molt més que fins ara en les persones, cal que aquestes siguin escoltades, també en relació amb els professionals pels quals volen ser atesos. “S’haurien de respectar els seus gustos i preferències”, han assegurat les fonts, que recorden que si una majoria d’interns volen que el treballador social que els atenia fins ara continuï prestant el servei “s’hauria de respectar”.

 

Etiquetes

-

Relacionat

El SAAS considera “normal” les incerteses al Cedre i reitera que “no hi haurà cap acomiadament”
Liberals denuncia que el ministre de Salut els prohibeix visitar la residència del Cedre

Relacionat

El neguit i el temor s’apoderen de l’ambient de treball al Cedre

Comentaris (6)

Trending