Un ramat de 900 ovelles netejarà el sotabosc a la zona del Comapedrosa

Els animals hi seran durant 3 setmanes fent una feina que contribueix a reduir el risc d'incendi i per això el comú demana als excursionistes que portin el gos lligat i que no s'hi acostin excessivament.

Ovelles pasturant al Comapedrosa.
Ovelles pasturant al Comapedrosa. ALTAVEU

Des d'aquesta setmana, un ramat de nou-centes ovelles estarà pasturant als prats del Comapedrosa, a la zona del refugi, amb la finalitat de netejar el sotabosc. Aquest any el ramat s'ha ampliat, ja que en altres ocasions n'havien pujat al voltant de cinc-centes. Durant tres setmanes netejaran zones inaccessible per altre bestiar, com les vaques i cavalls.

L'avantatge de les ovelles és que mengen molts tipus de plantes herbàcies i arbustos. Com remarca el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde, "és important poder tenir ovelles peixent a les muntanyes per equilibrar l'ecosistema, a més de contribuir a evitar el risc d'incendi".  Aquest és el tercer any que el ramat d'ovelles es desplaça a aquesta zona.

El comú de la Massana demana als excursionistes que respectin el bestiar. El principal factor és portar els gossos lligats per evitar que s'enfrontin al gos pastor I que molestin el bestiar. Cal tenir en compte que les ovelles són animals que s'estressen fàcilment i les que estan embarassades poden arribar a perdre els anyells. També cal evitar acariciar els animals, donar-los menjar o acostar-s'hi excessivament.

Comentaris (2)

Trending