Raiffeisen.ad denunciarà a la Justícia que Hinojosa "reconeix" que l'AREB incompleix la seva pròpia llei

Comentaris

La cooperativa bancària Raiffeisen.ad denunciarà a la Justícia el que considera una evidència de vulneració de la ‘llei BPA’ o ‘llei de l’AREB’ per part la pròpia agència estatal. Així ho ha anunciat l’economista, exconseller general i principal promotor de la cooperativa Eusebi Nomen, que afirma que el fet que l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) mandatés una empresa externa, en aquest cas Kay Capital Partners, perquè fes les gestions necessàries per a la venda de Vall Banc i de BPA Panamà va en contra del que fixa l’article 42.5 de la Llei de mesures urgents per implantar mecanismes de reestructuració i resolució d’entitats bancàries.

Nomen, en un article publicat al rotatiu ‘BonDia’, assegura, com ja va denunciar davant els tribunals Raiffeisen.ad, que la venda de BPA Panamà i de Vall Banc haurien de ser declarades nul·les. I a banda dels arguments emprats al seu dia per denunciar aquell fet -demanda que va ser desestimada en primera instància pels tribunals-, l’economista ha trobat ara nous elements en la resposta que el president del consell d’administració de l’AREB, Albert Hinojosa, va donar arran d’una pregunta feta pel conseller general liberal Jordi Gallardo en relació al procés de venda de BPA Panamà i les lamentacions fetes pel supervisor panameny, que criticava la deixadesa de l’AREB.

En aquella resposta, publicada al Butlletí del Consell General dijous passat, Hinojosa explicava que “la societat KCP ha actuat durant aquest procediment com a mandatari de l’AREB, fet que significa no només que totes i cadascuna de les directrius executades per aquesta han estat proporcionades per l’AREB, sinó que ha exercit la representació de l’AREB en aquest procés”. D’aquí en deriva la reflexió d’Eusebi Nomen que “el president de l’AREB reconeix davant del Consell General que KCP, com a mandatari de l’AREB, ha exercit la representació de l’AREB en un procés de venda dins d’un procés de resolució”. I recorda l’economista i impulsor de Raiffeisen.ad que “la delegació de la representació de l’AREB seria incompatible amb les disposicions de l’article 42.5.a de la Llei 8/2015”. 

Aquesta disposició en concret estableix que “no són delegables les funcions següents: a) Les funcions atribuïdes en aquesta llei a l’AREB en relació amb la resolució d’entitats”. Per tant, conclou que la venda dels dos bancs resultants de la crisi de BPA és nul·la i anuncia que “davant la gravetat d’aquesta realitat, els advocats de la Societat Cooperativa Raiffeisen.ad emprendran les actuacions corresponents davant la Justícia andorrana”. Nomen, en el citat article, explica també que té elements que per ara es guarda per demostrar que la resposta d'Hinojosa publicada ara al Butlletí del Consell General contradiu arguments usats per l'AREB en la demanda que ja al seu dia va presentar Raiffeinsen.ad sol·licitant la nul·litat del procés de venda de Vall Banc.

Comentaris

Trending