Quinzena defunció per Covid-19 entre interns al Cedre

Els 23 morts que hi ha hagut fins ara al país fan d’Andorra un dels països on la mortalitat per coronavirus és més alta, sinó el que més, però també és cert que el recompte està molt millor afinat

-
-
Una dona de 80 anys s’ha convertit en la quinzena defunció que succeeix entre interns al centre sociosanitari el Cedre de Santa Coloma. Amb aquesta mort són ja 23 les víctimes que formalment s’ha cobrat el coronavirus al Principat. Des que va començar formalment la crisi sanitària al Principat de defuncions n’hi ha hagut unes quantes més. N’hi ha un parell que restaven pendents d’analítiques post mortem per dictaminar si el virus també havia fet acte de presència o no. 

Les 23 defuncions formalment hagudes fins ara fan d’Andorra el país on l’índex de mortalitat a partir de les defuncions per Covid-19 reconegudes és dels més alts. O directament el més. A Espanya, on la incidència del coronavirus ha estat molt elevada, es quantifica que hi ha un percentatge de morts de 29,3 per cada 100.000 habitants. Aquest indicador és ara mateix superat al Principat, amb 30,6 defuncions per 100.000 habitants. També és cert que les dades i els recomptes a Andorra són molt més detallats i afinats. I sobre les dades a Espanya, per exemple, hi ha molts dubtes. Al final de la crisi, probablement la mortalitat al país, si es manté la tendència actual, serà de les més baixes.

El Cedre i la gent gran continua sent un focus molt elevat de mortalitat, malauradament al país. Mentre sobre el paper i les dades oficials facilitades pel ministeri de Salut, la pressió a l’UCI es manté estable, al centre sociosanitari els casos positius han anat creixent fins a situar-se en una trentena, encara que ara també s’hi sumen les persones que inicialment residents a Salita han estat traslladades al centre públic.

Comentaris (4)

Trending