Que una funcionària comunal lideri la campanya favorable enrareix més encara l’‘Operació Prat Gran’

La treballadora pública té el deure de neutralitat en el marc de l’administració, però com a ciutadana pot dur a terme les accions que cregui escaients

-
-
El fet que una funcionària del comú d’Encamp sigui l’abanderada de la campanya a favor de la compra de tres de les parcel·les del Prat Gran afegeix un element més de distorsió i enrariment en relació amb l’operació impulsada especialment pel cònsol major encampadà, Jordi Torres Arauz, juntament amb la propietat dels terrenys, casa Areny. Fins hi ha responsables polítics i ciutadans de la parròquia que han posat el crit al cel sobre l’actuació de la treballadora pública. En alguns casos s’està analitzant si la corporació hauria d’expedientar l’empleada.

A través de la plataforma telemàtica change.org, i tal i com ja va avançar l’Altaveu, hi ha dues campanyes de recollida de signatures en relació amb el projecte del Prat Gran. Una en contra de l’adquisició tal i com està dissenyada i, una altra, a favor. La segona va ser una reacció a la primera i la impulsa a cor obert Elsa Ros, una funcionària del comú encampadà. És cert que com a treballadora pública té el deure de neutralitat. Però ha de ser neutre en l’exercici de les seves funcions laborals. Per tant, el que no pot fer és campanya a favor de la compra mentre està en hores de feina o aprofitant alguna eina que estigui associada a l’administració. Fora d’això, i com a ciutadana, Ros pot dur a terme les actuacions que cregui escaients.

Cert és, però, tal i com ha pogut comprovar l’Altaveu, que l’aparició tant accentuada de l’empleada pública s’estaria girant més en contra que a favor dels partidaris de l’adquisició de les parcel·les. Elsa Ros és una persona de l’extrema confiança del conseller Jordi Rich i el fet que la campanya a favor de la compra del Prat Gran estigui tan abanderada per la funcionària deixa ben clar les voluntats d’uns i altres. “Rich és més favorable a l’adquisició que el propi cònsol”, han assegurat algunes de les fonts consultades. No és la primera vegada que l’empleada pública surt a defensar propostes o iniciatives que promou o també defensa el conseller.

Segons diverses fonts, els vincles com a mínim d’amistat que manté Rich amb casa Areny i la família política d’aquesta també són molt evidents, fet que tot plegat abona més encara la tesi d’una ma oculta rere l’objectiu de fer fructificar l’operació de compra-venda i lloguer d’una part dels terrenys que donen forma al Prat Gran encampadà, fet que ja es va palesar durant la reunió de poble de dimecres passat. De fet, el cònsol volia saber el parer -no vinculant- dels ciutadans sense tenir tancat l’acord i, a sobre, va haver de fer silenci quan se li va fer una de les preguntes clau: ¿per què no comprar la parcel·la ‘bona’ i no les ombrívoles? ¿Està disposada la propietat a vendre el terreny on hi ha la major part de les inversions comunals o només vol fer caixa amb les parcel·les ‘pitjors’ de la unitat d’actuació?

Més enllà d’això, l’ombra de les eleccions també és allargada i sobrevola l’afer del Prat Gran. No només perquè integrants de la majoria comunal urgeixen ara la presa d’una decisió a poques setmanes de la convocatòria d’uns comicis. Segons fonts consultades, Rich, el conseller comunal, estaria buscant suports per poder promoure la seva candidatura a liderar -no necessàriament en el primer lloc; però sí en la dupla de candidats consolars- la llista que presenti UP DA als propers comicis i que, d’entrada, parteix com a favorita.

-

Relacionat

La pugna i la tensió pel futur del Prat Gran encampadà salta a les xarxes socials
El cònsol, Jordi Torres Arauz, donant explicacions dimecres sobre el Prat Gran.

Relacionat

El cònsol d’Encamp podria haver de recórrer al vot de qualitat per tirar endavant l’‘Operació Prat Gran’
-

Relacionat

Divisió sobre el futur del Prat Gran davant un cònsol decidit a tirar endavant l’operació de compra-lloguer
-

Relacionat

El futur del parc del Prat Gran obre la caixa dels trons a Encamp

Comentaris (1)

Trending