Quatre metges que havien marxat demanen de tornar a un servei d’urgències de l’hospital que vol “tornar a la normalitat el més aviat possible”

La primera reunió de la comissió de treball per encarar una solució per al fonamental departament hospitalari es du a terme en un clima de lleial col·laboració

Servei d'Urgències de l'hospital.
Servei d'Urgències de l'hospital. ARXIU
A poc a poc, el servei d'urgències, després de tocar fons, mira de remuntar. Un primer objectiu és aconseguir més recursos humans. Alguns professionals sanitaris que havien marxat estan retornant. Així, una de les facultatives ja està exercint i un segon professional està en curs; els altres dos han fet la petició per retornar més recentment però des de la direcció del SAAS se’n fa una lectura positiva d'aquestes reincorporacions. I més encara després que la primera reunió de la comissió de treball formada per metges, infermers i membres de la cúpula de l’hospital se celebra amb bon clima i “en la mateixa línia de millora” del departament.

Quatre metges que havien treballat al servei d’urgències de l’hospital i n’havien marxat tenen intenció de tornar després que s’hagi evidenciat una clara voluntat per redreçar el rumb del departament i per trobar una solució consensuada que permeti reconduir la mala relació que mantenen alguns dels professionals de l’àrea amb el màxim responsable de l’equip. La primera reunió de la comissió de treball que integren representants dels facultatius i els infermers del departament i la direcció del SAAS hauria estat molt satisfactòria i s’estaria encaminant una sortida positiva a la crisi que va portar una bona part de l’equip a explotar i manifestar públicament les mancances que s’estaven donant.

Fonts properes a la direcció han assegurat que un primer indicador que permet pensar que les coses s’estan fent millor del que potser s’havien fet fins ara és que les darreres setmanes fins a quatre professionals que havien deixat l’hospital han demanat de tornar. De fet, una metgessa ja s’ha reintegrat a l’equip i un altre facultatiu està en curs de fer-ho. Fa un parell de dies tot just que un altre professional mèdic ha manifestat la intenció de tornar a Andorra en un termini màxim de sis mesos i juntament amb una altra demanda que ja hi havia s’arribaria a les quatre incorporacions d’aquesta naturalesa que s’espera. 

La direcció del centre demana una major flexibilitat normativa per poder dur a terme les contractacions; el Govern assegura que això no serà cap obstacle

De fet, d’incorporacions n’hi ha moltes més en curs, però el fet que vulguin tornar professionals de vàlua que ja havien estat al servei, per a les fonts consultades, és un bon senyal d’una millora a la vista del clima laboral al mateix temps que es reincorporen persones que ja coneixen la casa i, en certa manera, la tipologia general de pacient. Una de les qüestions que s’han de millorar és la burocràtica en relació a les contractacions. És a dir, flexibilitzar el procediment. Preguntat sobre aquesta qüestió el ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca ha afirmat que si hi ha una petició en aquest sentit des del SAAS “des d’Immigració se serà receptiu segur i es mirarà que això no sigui un obstacle”.

Fonts de la comissió de treball per a la recerca de solucions a la problemàtica viscuda a urgències han assegurat que la necessitat d’una major flexibilitat en la contractació ja ha estat expressada per la direcció de l’hospital, com a mínim, al ministre de Salut, Carles Àlvarez, perquè “és necessària en el moment actual”. Quant a la primera reunió de la comissió, les fonts indicades han assegurat que “en principi, treballem en la línia de millora del servei amb predisposició i voluntat per part de la direcció, escoltant el nostre punt de vista i propostes de millora”. I esperen que la situació anormal però ara ja massa sostenible en el temps “se solucioni el més aviat possible”. El SAAS ha convocat també una plaça de coordinador de servei que quedava vacant amb la marxa d’un dels responsables d’exercir aquesta tasca.

Etiquetes

Una comissió per reorganitzar el servei i deu incorporacions mèdiques des d’ara fins al 31 de març per pal·liar la crisi a urgències

Relacionat

Una comissió per reorganitzar el servei i deu incorporacions mèdiques des d’ara fins al 31 de març per pal·liar la crisi a urgències
Servei d'Urgències de l'hospital.

Relacionat

Revolució mèdica al servei d’Urgències de l’hospital per la manca de personal i la pressió a què està sotmès

Comentaris

Trending