Quatre expedients més per incomplir les normatives comercials 

El Govern assegura que aquest divendres han arribat al país guants, hidrogel alcoholitzat i els kits per fer tests sobre la malaltia i dilluns hauria d’arribar una partida important de mascaretes

Un dels expedients sancionadors s'ha obert per abusar amb el preu dels hidrogels.
Un dels expedients sancionadors s'ha obert per abusar amb el preu dels hidrogels.
Entre la policia i els inspectors de comerç aquest divendres s’han obert quatre expedients més per incomplir les normatives decretades els darrers dies en relació amb l’activitat que poden dur a terme (i la que no) les empreses i els establiments comercials. Aquest divendres ha arribat també al país una partida de guants, hidrogel i els kits per fer tests en relació amb el contagi per coronavirus.

La policia ha obert dos expedients a establiments que estaven operant quan segons el decret de regulació de l’activitat econòmica per l’impacte que està tenint el Covid-19 no ho podrien fer. Els inspectors de comerç han posat en marxa dos dossiers sancionadors més: un a un establiment que estava abusant amb el preu dels hidrogels i un altre a un comerç que estava promocionant al seu exterior un producte que actualment no pot vendre.

En general, el ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha explicat “la gran majoria de professionals i empresaris estan complint”, però sempre hi ha excepcions i davant d’això cal actuar. L’executiu també ha hagut d’actuar per desbloquejar el pas de mercaderies de naturalesa sanitària cap al país. Les normatives europees impedeixen la sortida d’aquest material fora de les fronteres de la UE. 

No obstant això, Jover ha assegurat que s’ha inclòs una excepció per permetre la mobilitat d’aquests productes cap al Principat. Segons el ministre, aquesta excepció tant beneficiaris els materials encarregats pel sector públic com pel sector privat, que ha alertat de tenir material comissat per les autoritats duaneres espanyoles. Jover ha explicat que s’espera que aquest dilluns arribi a Andorra una partida important de mascaretes.

Comentaris (4)

Trending