Quasi-obligació que només un membre de cada família faci la compra

El Govern elabora un decret per donar més força a les recomanacions que fa dies que s’estan fent en matèria d’higiene

-
-
El Govern ha elaborat un decret en el qual inclou diverses recomanacions que han de contribuir a dificultar l’expansió del coronavirus. En incloure-les en un decret, l’executiu vol donar un valor de gairebé obligació a allò que estableix. Per exemple, que un sol membre de cada família acudeixi a comprar. De fet, en gran mesura el nou text governamental, segons el ministre portaveu, Eric Jover, “ordena una mica millor” l’accés i les mesures higièniques que s’han d’adoptar al tomb dels establiments que vénen productes de primera necessitat.

Entre altres coses, s’estableix que sempre que sigui possible la compra es faci en línia i sigui servida posteriorment a domicili i també es recomana que es pagui amb targeta de crèdit per evitar la interelació entre dependents i clients. També s’obliga els establiments -“encara que la majoria ja ho estan fent”, ha deixat clar Jover- a disposar d’un seguit de material als accessos de les botigues per garantir major prevenció i higiene.

Fins i tot es recomana reordenar horaris d’obertura per evitar aglomeracions que haurien de tendir a desaparèixer. Així, el decret també contempla la recomanació que els comerços puguin obrir una hora abans dedicant la venda als col·lectius més vulnerables.

Els establiments del sector alimentari amb servei directe al públic, han de garantir un aforament màxim del 30%, d’acord amb la superfície útil dedicada al públic, controlat pel propi establiment. Caldrà garantir que les persones guardin entre elles la distància mínima d’un metre (preferiblement de dos metres) tant a l’interior com a l’exterior del comerç. A l'interior,  hauran de disposar sempre de sabó i eixugamans d’un sol ús, els sistemes de desinfecció addicionals (desinfectants a base d’alcohol) es poden utilitzar com a prevenció addicional, però no poden substituir el rentat de mans amb aigua i sabó.

Jover ha explicat que sempre que sigui possible s'haurà de fomentar i recomanar el lliurament a domiciliHa afegit, que aquests serveis queden limitats als establiments de venda de productes d’alimentació i farmàcia.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending