Pyrénées i Crèdit Andorrà, dues firmes que s’afegeixen al projecte de la bici elèctrica

L’empresa que té el centre comercial de l’avinguda Meritxell com a bandera però també una divisió d’automòbils entraria a l’accionariat de Montre, la societat que ha assolit la concessió

-
-
Pyrénées i Crèdit Andorrà són dues de les grans empreses del país que pretenen donar suport al projecte de la bicicleta elèctric que el Govern va adjudicar a l’empresa Montre, la societat que ja al seu dia va explotar sota la denominació comercial de Pedaland una prova pilot del mateix servei, i la concessió del qual està resultant controvertida perquè l’altre ofertant, Etna Serveis, l’està discutint davant els tribunals.

Les dues grans firmes empresarials s’haurien d’involucrar en el projecte de manera molt diferent. Pyrénées, que en la seva divisió d’automòbils fa una clara aposta pels vehicles elèctrics, té previst entrar en l’accionariat de l’empresa adjudicatària. Montre està participada per les persones -molts d’ells empresaris a títol individual de sectors diversos- que van impulsar Pedaland amb Miquel Àngel Armengol com a president i Alain Bernat com una de les principals cares visibles. La societat que té com a bandera el gran centre comercial de l’avinguda Meritxell hauria d’adquirir el 30% de la participació de la concessionària del servei de bicicletes elèctriques.

L’entitat bancària s’hauria compromès a patrocinar la iniciativa amb una aportació anual de 60.000 euros que s’afegeix a la de 130.000 que fa l’Estat

D’altra banda, Crèdit Andorrà en passaria a ser el patrocinador, del servei. I la voluntat de l’entitat bancària i les pretensions de la firma concessionària seria que el banc fes una aportació anual de 60.000 euros que s’afegirien als 130.000 que aporta l’Estat en virtut de la concessió realitzada i la proposta feta per Montre. Pedaland, al seu dia, i amb el suport de FEDA, ja va tenir una altra entitat bancària, llavors Banca Privada d’Andorra (BPA), com a patrocinadora. Ara, però, el patrocini de Crèdit Andorrà també es discuteix en el marc de la judicialització de la concessió. No perquè estigui en dubte la voluntat del banc ni res d’això. 

Si no que el fet que Etna Serveis recorregués contra l’adjudicació de la concessió inicialment per la via administrativa va permetre al segon dels ofertants, el descartat, accedir una documentació que evidenciaria que Montre va aportar dades o informació -justament, l’acord de patrocini- després de la data límit per presentar les ofertes. El fet que Montre disposés d’un patrocinador faria possible que la proposta del gunayador fos més ‘barata’ cara a l’administració que la que va fer Etna Serveis.

-

Relacionat

Cinca considera que el muntatge legal per la concessió de les bicicletes elèctriques “és correcte”
-

Relacionat

Liberals i socialdemòcrates posen el Govern de cara a la paret: per les bicis i pels mestres
-

Relacionat

Govern va ocultar al Consell General que el concurs de la bicicleta elèctrica estava recorregut
-

Relacionat

El projecte de la bicicleta elèctrica s’electrocuta

Comentaris

Trending