El PS demana si Govern es planteja l'adhesió al Banc de Desenvolupament

Lòpez recorda que entre els projectes que es financen tenen un paper destacat els projectes socials

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.
El grup parlamentari socialdemòcrata pregunta al Govern d'Andorra si està disposat a estudiar la possibilitat d'iniciar els tràmits per a l'adhesió d'Andorra al Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa (CBE). La setmana passada, el president del grup, Pere López i el conseller, Jordi Font es van reunir amb la setmana passada amb la vicepresidenta del banc.

Des del PS posen en relleu que "les condicions i el procediment d'accés han estat exposades al conjunt de la delegació parlamentària al Consell d'Europa, i que estan en línia dels que ja van ser tractats en reunions entre el Govern i el CEB en l'any 2014.

A les trobades es va destacar la disponibilitat per part tant del Consell d'Europa com del CEB al fet que Andorra esdevingui membre. Així va quedar reflectit en la passada sessió de tardor celebrada a Estrasburg en un informe al qual es lamentava que Andorra no s'hagués encara adherit al CEB i l'encoratjava a fer-ho.

Lòpez, recorda que entre els projectes que es financen per part del CEB tenen un paper destacat els projectes socials, els que permeten reduir les desigualtats socioeconòmiques, millorar la prestació de serveis públics, fomentar les inversions respectuoses amb el medi ambient, la cohesió social  les polítiques destacades a la integració de la immigració o de grups socials vulnerables".

Pregunta sobre l'arc de la Margineda

Els socialdemòcrates han formulat tres preguntes més a les quals
Govern haurà de respondre de forma oral al Consell General. En primer lloc, pel que fa a la construcció per part del comú d'Andorra la Vella d'un portal d'entrada a la parròquia entre la rotonda de la Margineda i l'avinguda d'Enclar, la presidenta del PS, Susanna Vela, ha volgut destacar "l'afectació mediambiental i patrimonial que tindrà
un arc de 30 metres d'amplada i 9 d'alçada, amb una pantalla led de 50
"ens tornem a trobar a una situació similar a la que ens vam trobar al 2016, amb la construcció d'una benzinera a la zona 2 de protecció de l'entorn del Pont de la Margineda."

En segon lloc, des del PS demanen si Govern té previst contractar personal tècnic per a desenvolupar les tasques assignades a l’Observatori de la Igualtat i si serà requisit necessari disposar d’algun tipus de formació en l’àmbit de la igualtat, per al desenvolupament del treball tècnic de l’Observatori.

La consellera Judith Salazar, recorda que l'Observatori de la Igualtat abastarà els camps relatius a les dones, la gent gran, les persones amb discapacitat, la infància, adolescència i joventut, persones LGTBI i persones nouvingudes. En aquest sentit, assenyala la importància de contractar personal format en l'àmbit de la igualtat per garantir el correcte tractament de les dades.

 Salazar també ha formulat una pregunta respecte a l'estat dels
reglaments que han de desplegar la Llei de relacions laborals
. Aquesta llei, assenyala la consellera, "preveia un termini d'un any per desplegar-la reglamentàriament i, compte tingut que aquest termini ja s'ha exhaurit, volem saber en quin estat es troba aquest desplegament”.

Etiquetes

Comentaris

Trending