Primera nevada destacada a les cotes més altes del Principat

El Pas de la Casa s’ha llevat amb un gruix de pràcticament quinze centímetres i no es descarta que les precipitacions vagin a més durant la jornada de diumenge

Una imatge del centre del Pas de la Casa aquest matí.
Una imatge del centre del Pas de la Casa aquest matí.
Les previsions s’han complert i les cotes més altes del Principat han rebut la primera nevada destacada de la tardor que cada cop es preveu ja més hivernal. Durant les primeres hores del matí fins i tot ha calgut usar els equipaments per circular per algunes vies de la xarxa de carreteres del país. I malgrat que el temps es manté molt inestable, des del migdia se circula sense problemes. Però cal fer-ho amb cura i amb tot previst per qualsevol incidència. Al Pas de la Casa han caigut a l’entorn de 15 centímetres de gruix.

Punts com el cap del Port, al bell mig del nucli urbà del Pas de la Casa o Arcalís o Soldeu, sols per citar alguns indrets, s’han llevat aquest dissabte més que emblanquinats. De fet, les previsions ja indicaven que la neu faria acte de presència aquest dissabte a partir de 1.800 metres i cap amunt. A cotes més baixes, la nevada dels cims s’ha transformat en aigua. La pluja ha estat generalitzada al centre del país. El Pic del Carroi, a Andorra la Vella, ha aparegut també emblanquinat.

 

Comentaris

Trending