Mobilitat engega una campanya per prevenir de “l’efecte quarantena”

El departament i la policia alerten que hi ha conductors que es confien pel poc trànsit a la xarxa viària i cometen imprudències com usar el mòbil o circular a més velocitat de la permesa

Comentaris

-
-

La policia i el servei de Mobilitat han expressat la seva preocupació pel que ja denominen oficialment com a ‘efecte quarantena’. Així es denomina al fet que els conductors que encara circulen per la xarxa viària es confiïn i cometin més imprudències pensant que hi ha menys vehicles. Tant des del cos d’ordre com des del departament es vol fer una crida a la prudència i a mantenir la màxima atenció a la carretera i, per això, s’impulsarà una campanya a les xarxes socials.

De fet, aquesta ja s’ha iniciat amb des del Twitter oficial de Mobilitat, on s’ha compartit una piulada amb un vídeo on es veu una conversa de WhatsApp mantinguda amb la policia, arran d’un suposat accident de trànsit que el cos d’ordre atribueix a “l’efecte quarantena”. Des del departament que controla el trànsit és lamenta que “amb les carreteres buides” -producte de la reducció de desplaçaments forçada pel confinament per evitar l’expansió del coronavirus- “la gent es relaxa al volant”.

Això es tradueix, indiquen, en certes actituds poc adequades quan s’està conduint. Entre elles, fer ús del telèfon mòbil, sigui per parlar o, pitjor encara, per enviar missatges. També s’ha detectat que la velocitat a la qual es circula és superior a l’habitual. Fins i tot des de la policia s’alerta que hi ha massa casos de conductors que no fan cas als senyals de trànsit.

Es preveuen fer més missatges a xarxes els propers dies per destacar que cal "mantenir l'atenció i la concentració"

Conseqüències? Accidents. I, en alguns casos, amb vianants afectats. I, com ha recordat el cap de l’àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, amb una víctima mortal. Per això, tant des de policia com des del servei de control del trànsit es fa una crida a extremar les precaucions i a evitar comportaments de risc.

“Els accidents que estan havent-hi són en la gran majoria de casos per distracció”, indica Bonell. Com a exemple apunta que s’han produït diversos xocs per sortides laterals que han acabat amb topades contra fanals, tanques o altres vehicles estacionats. Per tant, entén que “hem de treballar l’atenció”, ja que “pel baix trànsit o nul en alguns moments, qui condueix té problemes de concentració”.

La idea és “fer més piulades d’aquest tipus amb arguments diferents però amb el mateix denominador”. Toca, considera Bonell, “donar-li una mica més d’importància a tot plegat per cridar l’atenció de la gent”. En aquest sentit, el cap d’àrea de Mobilitat manifesta que “sabem que la gran majoria de persones estan confinades, però aquests que surten han d’estar activats en concentració i atenció”.

Comentaris

Trending