Encamp diu adéu al Prat Gran

El comu entén que no compta amb el suport per comprar el terreny i acorda amb la propietat els terminis per traslladar els equipaments existents

Imatge recent del Prat Gran.
Imatge recent del Prat Gran.
El comú d'Encamp no comprarà finalment els terrenys on s'ubica un Prat Gran que, en qüestió de poc temps, passarà a la història. Des de la corporació es considera que no es té el suport necessari per tirar endavant la compra de les parcel·les i, per això, s'ha optat per acordar amb Casa Areny, propietària del terreny, les condicions per a un trasllat ordenat dels diferents equipaments instal·lats al parc. 

A través d’un comunicat, el comú ha explicat que s’ha tancat un pacte amb Casa Areny, però no pas per a la compra de part del terreny, com inicialment preveia el cònsol major, Jordi Torres Arauz, per uns 16 milions d’euros, sinó per la finalització del contracte de lloguer de l’espai on s’ha ubicat el parc els darrers 23 anys. Des de la corporació s’ha comunicat a la propietat que no es disposa de prou suport per tirar endavant la proposta de compra i, per tant, l’acord que s’havia assolit no es complirà. Per tant, tot just quedava pactar els termes de l’abandonament de les diferents parcel·les, tasca per a la qual el comú disposarà d'un termini prudencial que, segons les fonts consultades, podria ser d'uns mesos. En principi, es treballa amb un termini de vuit mesos, un temps que s'haurà d'acabar de concretar en el document que properament signaran les parts.

L’operació, que va centrar una reunió de poble el mes passat, aixecava importants dubtes ja no només pel que fa als grups de la minoria, sinó també dins la mateixa majoria d’Units pel Progrés DA. Es posa en qüestió una inversió tan elevada (16 milions d’euros) pels terrenys, que no era pas la totalitat del parc, ja que la propietat encara es quedava una parcel·la molt gran –la més propera a l’avinguda Princep Benlloch-, que la corporació volia seguir ocupant en règim de lloguer. Finalment, tot apunta que Torres Arauz no ha aconseguit prou vots dins el seu mateix grup per portar al ple la votació.

Des del comú, per tant, s’ha traslladat a Casa Areny que no es tancaria l’acord de compra i, donat que la propietat no volia renovar el contracte de lloguer, només ha quedat tancar els termes de l’abandonament de l’espai de forma, segons s’indica al comunicat “ordenada i poc traumàtica”. Això, segons les fonts consultades, implicaria que la corporació disposaria de, prou temps per fer els treballs de trasllat, quan l’arrendament finalitzava el 31 d’octubre. El termini acordat permetrà que el Prat Gran sigui utilitzable, però cada cop amb menys prestacions, fins a mitjan del 2020.

Al mateix temps, i segons s’afirma des del comú, ja es treballa per buscar els terrenys que han de permetre reubicar els serveis i les instal·lacions existents, per garantir la seva continuïtat en altres espais de la parròquia. La intenció, s’assegura, és traslladar-los a zones que mantinguin al màxim l’accessibilitat i proximitat que tenia el Prat Gran per, d’aquesta forma, alterar el menys possible els hàbits dels ciutadans. Entre les instal·lacions afectades, hi ha les oficines del servei de circulació, així com el petit despatx que té el cos de policia al costat del pàrquing de la Palanqueta.

De tot l’espai actualment ocupat pel Prat Gran cal recordar que ja hi ha una parcel·la que el comú es queda fruit de la cessió obligatòria que preveu la normativa urbanística. És la que ocupa l’actual pàrquing de barrera al qual s’accedeix des del carrer de la Mola. El comunicat destaca, a més, que a part “Casa Areny SL, de la seva pròpia voluntat i gratuïtament, ha cedit al comú una important superfície de terreny en aquest mateix lloc” per “facilitar lʼobtenció dʼuna part molt important de sòl amb destinació a equipaments, parcs i jardins en una zona molt cèntrica del poble”. L'espai extra cedit s'afegeix al del pàrquing esmentat i tot quedarà concentrat a tocar del carrer de la Mola.

Etiquetes

-

Relacionat

Que una funcionària comunal lideri la campanya favorable enrareix més encara l’‘Operació Prat Gran’
-

Relacionat

Divisió sobre el futur del Prat Gran davant un cònsol decidit a tirar endavant l’operació de compra-lloguer
-

Relacionat

El futur del parc del Prat Gran obre la caixa dels trons a Encamp

Comentaris (4)

Trending