Portugal designa formalment el suplent de David Borges conseller de les comunitats al Principat

José Manuel da Costa, president de la Penya Encarnada, va formar tàndem amb l’ara empresonat acusat per abusar d’un menor en la candidatura única per als comicis del 2015

El secretari d'Estat de les Comunitats Portugueses, José Luís Carneiro (esquerra), i el nou conseller del col·lectiu a Andorra, José Manuel da Costa.
El secretari d'Estat de les Comunitats Portugueses, José Luís Carneiro (esquerra), i el nou conseller del col·lectiu a Andorra, José Manuel da Costa.
El secretari d’Estat de les Comunitats Portugueses, José Luís Carneiro, ha nomenat formalment José Manuel da Costa Gonçalves nou conseller de les comunitats portugueses al Principat. Da Costa va formar tàndem el 2015 amb David Lionel Borges com a única candidatura que optava al càrrec. I en els comicis del setembre d’aquell any Borges va quedar referendat. El també president de Casa de Portugal va renunciar al càrrec després de ser empresonat acusat d’abusar d’un menor.

Da Costa, que estava força desvinculat del càrrec pel qual va optar com a substitut atès que normalment no hi ha alteracions durant el mandat -fet del qual la comunitat portuguesa al Principat no en seria el millor exemple-, ha acceptat el càrrec. El seu vincle amb els residents portuguesos a Andorra és força notable. En aquest cas a través de l’esport: José Manuel da Costa és el president de la Penya Encarnada, una entitat històricament lligada a la Casa del Benfica.

Da Costa hauria d’ocupar el càrrec durant un any i mig aproximadament. La conselleria de les comunitats portugueses per a la qual havia estat elegit com a titular David Borges és per a quatre anys. Per tant, el mandat s’allarga fins al setembre de l’any que ve. Això sí es convoquen noves eleccions dins del termini establert, ja que en ser una convocatòria universal per a tots els indrets del món on existeixen comunitats portugueses organitzades, tot sovint es retarden.

Qui també era president de la Casa de Portugal va ser empresonat el 26 d'abril un dia després de ser detingut i continua ingressat a la Comella

Borges va presentar un escrit de renúncia des de la Comella mateix per accelerar el procés de substitució i per tal que la seva situació processal esquitxés el menys possible la institució que representava. L’home, de 36 anys, va ingressar a la presó el 26 d’abril, 36 hores després, aproximadament, que fos detingut acusat d’haver abusat sexualment d’un noi menor d’edat. Borges va defensar que havia estat una relació consentida i que pensava que el noi tenia 16 anys quan tot just voltava els catorze. Borges continua empresonat i malgrat la consternació que va causar el fet, diverses fonts han assegurat que la sorpresa no ha estat tal per a una part del col·lectiu portuguès establert al Principat.

David Borges va ser escollit el setembre del 2015 conseller de les comunitats portugueses al Principat. | ARXIU

Relacionat

Renuncia al càrrec el conseller de les comunitats portugueses empresonat per abús sexual
-

Relacionat

La previsible (i malaurada) estocada de mort de la ‘Casa de Portugal’
-

Relacionat

Empresonat el responsable d’una comunitat de residents per abusar d’un menor

Comentaris

Trending