Empresonat el responsable d’una comunitat de residents per abusar d’un menor

L’home va ser detingut dimecres a primera hora de la tarda i va basar la seva defensa en què la relació sexual era consentida i que estava convençut que la víctima tenir setze anys

Comentaris

-
-
L’home detingut dimecres a primera hora de la tarda acusat d’un delicte contra la llibertat sexual ja ha dormit una nit al centre penitenciari de la Comella, on va ingressar dijous al vespre després que la batlle de guàrdia el procés per un delicte major d’abús sexual sobre un menor i n’ordenés el seu empresonament incondicional. L’arrest de l’home, responsable d’una de les comunitats de residents del país, està generant una forta estupefacció al país, especialment entre la comunitat nacional en què el detingut és molt conegut.

L’actuació policial, dirigida per la fiscalia, hauria partit d’una denúncia dels progenitors del menor, segons fonts coneixedores del cas, després de descobrir la situació viscuda pel noi. El detingut va acudir al seu lloc de treball dimecres al matí amb total normalitat. Però després de sortir-ne per anar a dinar, ja no es va reincorporar a la jornada de tarda. La policia el va arrestar en aquest interval de temps i el va conduir cap al despatx central.

L’arrest va partir d’una denúncia dels progenitors del noi implicat, que volta els catorze anys, i la Batllia va decretar l’ingrés a la Comella de l’arrestat dijous al vespre

La naturalesa del fet delictiu i el fet d’haver-hi un menor implicat, fa que el cas s’estigui tractant amb molta prudència i extremada discreció. L’Altaveu, que ha avançat la informació de la detenció, sí que hauria pogut confirmar que l’ara empresonat hauria intentat defensar-se al·legant que estava convençut que el jove amb qui va mantenir relacions sexuals tenia 16 anys i que va assegurar que dit encontre sexual havia estat consentit pel menor.

Malgrat l’escassetat de detalls, el que sí que és clar segons les fonts és que el noi víctima del suposat abús seria més petit de 16 anys. El noi voltaria els 14 anys. Aquesta edat no és sota cap concepte gratuïta atès que marca el llindar a partir del qual el consentiment és fonamental. Menys de 14 anys tan hi fa si hi ha consentiment o no hi és: no n’hi ha mai sigui quina sigui l’actitud del menor. Per sobre d’aquesta edat hi ha altres elements que cal tenir en compte. 

En qualsevol cas, la batlle de guàrdia que va prendre declaració al detingut, que va passar a disposició judicial ahir a la tarda, va considerar que hi havia elements més que suficients per desvirtuar qualsevol mena d’hipotètic consentiment i va ordenar l’ingrés a presó de l’home, que, mostrant signes de desorientació, ha passat les seves primeres hores al mòdul d’ingrés penitenciari, acusat d’un delicte major contra la llibertat sexual.

Comentaris

Trending