Trini Marín ‘es desprèn’ de Martí i liderarà la candidatura de Demòcrates i Acció a Escaldes

Ja feia dies que era clar que Magallón seria el número 2 de la llista, que tindrà com a última suplent la seva companya de formació Laura Mas i, pel mig, Mariona Cadena i Salomó Benchluch

Trini Marín en una visita al comú d'Escaldes en qualitat de ministra.
Trini Marín en una visita al comú d'Escaldes en qualitat de ministra. SFGA

La ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana en funcions, Trini Marín, hauria finalment acceptat la proposta de liderar la candidatura territorial que, en el cas d’Escaldes, configuren Demòcrates i Acció. Marín hauria posat en una banda de la balança les ganes de continuar fent política de primer nivell i, en l’altra, les possibles ‘represàlies’ del seu mentor i excap de Govern Toni Martí. Finalment hauria pesat més la primera que la segona.

Amb tot, ni la pròpia interessada, que ha tocat pirandó ràpidament de la calçotada popular celebrada aquest migdia al Prat del Roure, ni tampoc el cap de files demòcrates, Xavier Espot, han volgut confirmar la decisió de Marín. Ni tan sols qui l’acompanyarà en el segon lloc de la candidatura, el fins fa poc conseller general independent i membre d’Acció Marc Magallón no ha volgut revelar el nom de la número 1 de la llista. Amb tot, diverses fonts han donat per fet que Marín ha donat el vistiplau a concórrer als comicis.

Fins a darrera hora, i per donar una suposada sensació de germanor, s’intentarà que Toni Martí faci de presentador de la llista. Hores d’ara, però, l’excònsol i excap de Govern ha mostrat la seva negativa a l’oferiment. És ben sabut que Martí no ha estat mai d’acord en aliar-se amb l’entorn liberal. Ni amb els liberals de Jordi Gallardo el 2019 ni tampoc ara, amb els escindits, que tindran una altra integrant dins de la llista escaldenca.

Fins a darrera hora, i per donar una suposada sensació de germanor, s’intentarà que Toni Martí faci de presentador de la llista. Hores d’ara, però, l’excònsol i excap de Govern ha mostrat la seva negativa a l’oferiment

En virtut del pacte, la darrera suplent serà la treballadora social Laura Mas, que el 2019 ocupava el quart lloc en la nacional de Liberals i que, amb l’escissió, va fer costat a la facció més social i progressista de la formació fracturada. Per a les altres dues places suplents, però amb moltes opcions d’entrar al Consell en cas de triomf a Escaldes i govern taronja, hi hauria la pedagoga i docent Mariona Cadena. També faria part de la llista en el quart lloc l’exconseller comunal escaldenc i president de la delegació andorrana de la Unesco, Salomó Benchluch.

De l’acord d’Escaldes en queden al marge els liberals, tal i com han confirmat tant Espot com Magallón. Per a Acció, a més, el fet que els seus socis a Escaldes estiguin negociant amb els seus antics companys de partit amb els quals van acabar enfrontats no suposa “cap neguit perquè som dues formacions polítiques diferents i cadascuna té llibertat de fer el que li convingui”, segons que ha dit qui serà el número 2 de la territorial ‘demòcrata-accionarial’ d’Escaldes.

Marc Magallón, que ha afirmat que vol esperar als congressos d’aquest diumenge a la tarda per poder parlar obertament de la confecció final de les candidatures i, especialment, dels noms, ha afirmat que “estem contents del més que possible tracte” que Acció ha tancat a Escaldes amb Demòcrates. Un tracte que Espot també ha donat per tancat sense revelar cap nom dels seus integrants.

Comentaris (32)

Trending