Toni Martí es planteja desincentivar el vot taronja descontent amb la política i l’estratègia de DA

L’ex-cap de Govern no està gens conforme ni amb els moviments electorals que està fent el seu successor ni tampoc amb molts de les decisions que ha adoptat al capdavant de l’executiu

Toni Martí en un acte de l'EFA a Soldeu, on va ser molt crític amb el Govern.
Toni Martí en un acte de l'EFA a Soldeu, on va ser molt crític amb el Govern. Toni Solanelles

L’ex-cap de Govern i ex-líder de Demòcrates en tant que un dels impulsors del moviment taronja Toni Martí si se celebressin ara mateix les eleccions generals promouria l’abstenció o, més encara, no votar al principal partit governamental. A l’ex-dirigent polític, que ja fa alguns anys que va estripar el carnet de militant demòcrata, li agraden molt poques de les decisions que està adoptant el seu successor, l’actual cap de Govern, Xavier Espot.

Segons les fonts consultades, Martí té clar que, tant com pugui, almenys a Escaldes, desincentivarà el vot taronja. El seu enfrontament amb Espot, la seva desavinença quant a maneres de fer, estratègies electorals i polítiques públiques, és ben clara. I no s’estaria de dir-ho obertament a qui el vol escoltar. Públicament, va quedar clar durant l’acte de celebració dels 30 anys de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA). Les crítiques a aspectes com els increments salarials previstos pel Govern o les decisions sobre l’increment dels lloguers, o fins i tot el seu agnosticisme en relació amb el procés d’acostament amb la Unió Europea van ser molt clares.

Tampoc no agrada ni poc ni gens a Martí la política de pactes asimètrics amb què estaria treballant Espot i la direcció demòcrata en relació amb les circumscripcions parroquials en vista a les properes eleccions. Ja va ser molt crític amb el pacte que al 2019 va permetre la investidura d’Espot amb majoria absoluta. Que ara es torni a apostar per una aliança territorial amb Marc Magallón de protagonista no agrada gens Martí.

CONCÒRDIA

Fins i tot, l’ex-cap de Govern s’hauria arribat a plantejar de demanar el suport -potser implícitament- cap a Concòrdia. Escaldes serà una de les parròquies on es preveu que la nova formació, el conegut com el ‘partit dels Cernis’, pugui configurar una candidatura territorial. El que no està clar, o almenys no ha transcendit, és qui podria liderar aquesta llista. No es descarta que sigui algú de l’actual comú. Potser no tant un dirigent polític com un funcionari o similar.

Comentaris (39)

Trending