Terceravia demana empara al TC per la forma de tramitar la Llei de mesures pel poder adquisitiu

El grup parlamentari considera que se’ls va vulnerar els seus drets com a consellers generals, ja que es va escollir sense prou motivació aquesta via, fet que els va impedir fer esmenes al projecte legislatiu

Alís, Pintat i Camp, consellers generals de Terceravia.
Alís, Pintat i Camp, consellers generals de Terceravia. Terceravia

L’aprovació de la Llei de mesures per millorar el poder adquisitiu acabarà al Constitucional. I ho farà pel fet que la seva tramitació parlamentària es va fer per la via de l’extrema urgència. Els consellers generals de Terceravia han presentat un recurs d’emparada davant el TC, ja que entenen que aquesta fórmula va vulnerar els seus drets com a membres de la cambra. Denuncien que no se’ls va permetre fer la seva feina, ja que no van poder ni tan sols optar a esmenar parcialment el projecte legislatiu.

Ja el dia de la votació al ple del text, el president de la bancada, Josep Pintat, va expressar el seu enuig. Es va votar en contra de la llei, però més per qüestions de forma que no pas de fons, tot i que també va donar a entendre que hi havia punts que no compartia. Especialment va denunciar que no estava prou motivat l’elecció del tràmit d’extrema urgència. De fet, ja havien recorregut contra aquesta decisió de Sindicatura, però l’òrgan rector del Consell General va desestimar l’acció.

Els parlamentaris de Terceravia.

Relacionat

Terceravia alerta que ciutadans i empreses poden recórrer la Llei de mesures pel poder adquisitiu

Ara, però, es va un pas més enllà. Pintat i els altres dos consellers de la formació, Josep Maria Camp i Oliver Alís, han anat fins al TC. Tots tres han presentat un recurs d’empara davant l’organisme, ja que entenen que se’ls va vulnerar els seus drets com a consellers generals i que “ostenten com a representants dels andorrans”.

Cal recordar que el tràmit per la via d’extrema urgència fa que la llei s’hagi de votar com a màxim a les 48 hores de la seva entrada al Consell General. I això implica que cap grup parlamentari pot presentar esmenes. Ni tan sols a la totalitat. I això, denuncien des de Terceravia, sense que hi hagués prou argumentació en el cas d’aquest projecte legislatiu en concret.

Els tres parlamentaris de Terceravia: Oliver Alís, Josep Pintat i Joan Carles Camp.

Relacionat

Sindicatura defensa la tramitació per extrema urgència de la llei per millorar el poder adquisitiu

Fonts consultades han recordat que l’anunci de les mesures per millorar el poder adquisitiu es van anunciar a l’abril. I, en canvi, el text no va arribar al Consell General fins a vàries setmanes després. Per això, no s’entén que llavors fos considerat “d’extrema urgència”.

Comentaris (6)

Trending