Sindicatura defensa la tramitació per extrema urgència de la llei per millorar el poder adquisitiu

L’òrgan rector del Consell General desestima el recurs contra la decisió que va presentar Terceravia que denunciava que no estava justificada i advertia, fins i tot, que podria provocar accions jurídiques d’empreses i ciutadans

Els tres parlamentaris de Terceravia: Oliver Alís, Josep Pintat i Joan Carles Camp.
Els tres parlamentaris de Terceravia: Oliver Alís, Josep Pintat i Joan Carles Camp. CONSELL GENERAL

Sindicatura defensa que va actuar correctament a l’hora d’admetre a tràmit per la via d’extrema urgència i necessitat el projecte de llei de mesures per millorar el poder adquisitiu de la ciutadania. Per això, ha refusat el recurs que contra aquesta decisió va presentar Terceravia. La formació liderada per Josep Pintat va denunciar, durant la votació del text, que no hi havia motius per aquesta celeritat i va avisar que podia suposar, fins i tot, que podria obrir-se la porta a accions jurídiques de ciutadans o empresaris.

Ja llavors, el grup va presentar un recurs on demanava a Sindicatura que revisés la seva decisió. Ara, l’òrgan rector del Consell General ha respost aquesta acció. I defensa que “el projecte de llei de mesures reuneix els elements necessaris i compleix amb els requisits formals d’admissibilitat per acollir-se al procediment”. Així, s’assegura que s’ha “actuat en tot moment per les vies i d’acord amb els procediments que prescriu el reglament per a la legislació d’extrema urgència i necessitat”.

Els parlamentaris de Terceravia.

Relacionat

Terceravia alerta que ciutadans i empreses poden recórrer la Llei de mesures pel poder adquisitiu

En el seu recurs, el grup liderat per Pintat apuntat “la manca de justificació de la qualificació d’extrema urgència i necessitat tot dient que només existia una petició genèrica del cap de Govern” i “també evocava la inexistència del dictamen preceptiu i no vinculant del Consell Econòmic i Social” sobre el text. A banda, posava en relleu que s’estaven afectant drets fonamentals.

En la seva resposta, Sindicatura recorda que és competència seva “qualificar els escrits i documents de caràcter parlamentari, declarar-ne l’admissibilitat i decidir-ne la tramitació”. Per complir aquesta funció, entre altres, es va avaluar en el moment de la qualificació i l’admissió a tràmit que el projecte de llei no es vegi afectat per la reserva de llei qualificada”. En aquest cas, “ha considerat que no hi ha matèria reservada” i que “tampoc hi ha vulneració de drets individuals dels consellers generals”, ja que “el procediment acordat s’ajusta estrictament a les previsions del procediment especial reglat”.

Sobre l’absència del dictamen del Consell Econòmic i Social, s’apunta que aquest “no forma part dels documents que necessàriament han de ser tramesos acompanyant un eventual projecte de llei”. La seva “no aportació”, argumenten, “no és un requisit essencial per a l’admissió a tràmit, no viciant de nul·litat ni impedint la tramitació i l’aprovació” de la llei.

Un cop rebuda la resposta al recurs els consellers de Terceravia l’estan analitzant. De moment, s’està valorant si es pot fer alguna acció ulterior.

Comentaris

Trending