“Suport” del PS a Carine Montaner: “únicament va fomentar la transparència”

La formació emet un comunicat en el qual titlla “d’injust” el processament de la líder d’Andorra Endavant per haver fet públic el salari que, el 2020, cobrava el llavors conseller general liberal Ferran Costa

Comentaris

Judith Salazar i al fons Carine Montaner, dues de les protagonistes al debat d'aquest divendres.
Judith Salazar i al fons Carine Montaner, dues de les protagonistes al debat d'aquest divendres.

El Partit Socialdemòcrata es mostra contrari al processament de la consellera general Carine Montaner. Des de la formació s’ha emès un comunicat amb el qual expressen el “suport” a la líder d’Andorra Endavant davant l’acusació per un delicte de revelació de secrets, pel qual la fiscalia i l’ex parlamentari Ferran Costa demanen la seva inhabilitació per dos anys. Entenen que, en el seu dia, la política laurediana només va fomentar “la transparència”, ja que els salaris dels càrrecs electes han de ser públics.

El comunicat es fa públic després que, fa uns dies, es conegués que la fiscalia i l’advocat de Costa, actual ambaixador davant Nacions Unides, Suïssa i Liechtenstein, demanen la celebració de vista oral al Superior, ja que consideren que Montaner és autora d’un delicte major de revelació de secrets qualificat per autoritat o funcionari. En concret, pel fet que difongués el sou que percebia el llavors president del grup liberal.

“Independentment de les diferències ideològiques entre PS i Andorra Endavant, els socialdemòcrates apostem fermament per la transparència i sempre hem defensat que els salaris de càrrecs públics han de poder ser consultables per a tothom”, remarquen en l’escrit. A la vegada, recorden que “són uns diners que provenen de les arques públiques i als quals la societat hauria de tenir la informació al seu abast”.

També apunten que “considerem completament injusta la persecució o atacs cap a un càrrec públic que únicament ha fomentat la transparència de la gestió de les arques públiques” i recorden que cal tenir en compte “que mesos després de l’afer els salaris dels consellers generals van passar a ser públics”.

Comentaris (6)

Trending