Suñé fa una crida al diàleg per afrontar els reptes provocats per la crisi del coronavirus

La síndica general reclama a les autoritats “solidaritat, visió d’Estat i amplitud de mires” i que la pandèmia no retardi els compromisos adoptats en l’àmbit social i mediambiental

Roser Suñé, presidenta de la iniciativa 'Andorra reptes de futur'.
Roser Suñé, presidenta de la iniciativa 'Andorra reptes de futur'. Liberals d'Andorra

“Solidaritat, visió d’Estat i amplitud de mires”. Aquesta és la petició que ha fet la síndica general, Roser Suñé, als parlamentaris però també a la resta d’autoritats del Principat en el discurs que ha servit per tancar la tradicional sessió de Sant Tomàs al Consell General. La màxima responsable de la cambra parlament ha alertat que els ciutadans, més que mai, reclamen consens i diàleg per afrontar la crisi provocada pel coronavirus. Sobre aquesta, ha reclamat que no sigui “l’excusa” per no avançar en temes cabdals tant socials com mediambientals.

Durant la seva al·locució, la síndica ha recordat que la situació sanitària i la seva derivada econòmica “fa que les persones que estem a les institucions tinguem l’obligació de pensar en estratègies que ens ajudin a afrontar els reptes que encarem com a societat”. Davant del “neguit i l’angoixa” de la ciutadania toca, ha reclamat, “saber dialogar i arribar a acords per trobar les millors decisions i les més justes”. Sobre aquest punt, ha recordat els reptes que poden comportar l’increment de la desocupació i, de retruc, el risc de perdre la cohesió social del país. Per això, ha reclamat “solidaritat, visió d’Estat i amplitud de mires” a totes les autoritats.

Suñé també ha posat en relleu que, més enllà de la pandèmia, cal pensar en altres reptes de futur. “El coronavirus no ens pot allunyar dels objectius que ens hem fixat com a societat ni ha de servir d’excusa per no avançar en l’agenda social i mediambiental a la qual ens hem compromès”, ha apuntat.

Els grups recullen el guant, tot i que des del PS Pere López lamenta que el discurs es contradiu amb la forma de fer del grup parlamentari demòcrata

Tots els grups han recollit el guant llançat per la presidenta de la cambra, tot i que amb matisacions. Des del PS, Pere López ha volgut recordar que “som els que més hem demanat estructures pel diàleg i el treball conjunt” i ha lamentat que les declaracions de la síndica “presenten una important diferència amb la forma de fer de la majoria i especialment de DA i del seu president”. Sobre aquest punt, ha volgut rememorar el fet que només una de les esmenes presentades al pressupost va ser acceptada. A banda, ha advertit que “no se’ns pot demanar una adhesió incondicional a les mesures del Govern”.

La resta de grups han optat per remarcar la importància del treball conjunt en aquest context pandèmic. “La unitat és clau en un moment de crisi”, ha afirmat el president de la bancada demòcrata, Carles Enseñat, mentre que el liberal Ferran Costa ha recollit les expressions “visió d’Estat, solidaritat i amplitud de mires”. Al seu entendre, ara calen “no només per a qui estem al Consell General sinó per a tota la societat per poder afrontar els reptes que tenim sobre la taula”. Per la seva banda, des de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, ha deixat clar que “estem disposats a treballar plegats en aquesta situació tan complicada”.

Des de l’altre grup de l’oposició, Terceravia+Unió Lauredina, Josep Pintat ha compartit que davant la situació provocada per la pandèmia “ens cal visió d’Estat” tot recordant “els reptes que vindran”. I és que, ha recordat, serà clau “poder aturar la pandèmia i revertir la conjuntura econòmica”.  

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending