El PS proposa aplicar als alts càrrecs la mateixa graella de pujada salarial que al sector privat

Pere López carrega contra la majoria després de l’anunci de renunciar a l’increment de sous, que veu “electoralista” i els insta a fer esmenes i no comunicats per canviar el que diu el pressupost

Pere López ha fet declaracions a la plaça del Consell General.
Pere López ha fet declaracions a la plaça del Consell General. Toni Solanelles

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha criticat amb duresa l’anunci fet per la majoria amb relació als salaris dels alts càrrecs. Per al líder del PS, si el que es vol és no aplicar l’IPC als sous, tal com marca el projecte original del pressupost, el que cal és canviar la llei i no pas fer “un comunicat de premsa” que no ha dubtat a titllar de “gest electoralista”. Al mateix temps, ha anunciat que la formació proposarà modificar el text per indicar que, en aquest cas, el que cal és marcar la mateixa graella d’increments de remuneracions que s’acabi fixant pel sector privat.

A través d’un comunicat, dimarts els grups parlamentaris de la majoria (Demòcrates, Independents i Ciutadans Compromesos) van anunciar, esgrimint “el deure d’exemplaritat” que renunciaven a l’increment salarial d’acord amb l’IPC per al 2023” en el cas dels alts càrrecs. López s’ha mostrat molt escèptic davant aquesta afirmació, tot recordant que “ja vam qüestionar que aquestes persones haguessin de tenir aquest increment de sous”. Ho van fer durant el debat de l’esmena a la totalitat al pressupost, text on es reflecteix inicialment aquesta pujada.

Parlamentaris dels tres grups de la majoria que dóna suport a Govern.

Relacionat

Els càrrecs polítics de Govern i dels grups parlamentaris majoritaris renuncien a apujar-se el sou

I és, remarca, aquest projecte legislatiu, el que cal modificar per no aplicar aquest increment salarial. “Nosaltres farem una esmena mitjançant la qual el que diem és que s’implementarà la mateixa pujada que al sector privat”, ha explicat. És a dir, per ara, 7% en el cas del sou mínim i una graella d’entre el 6,5% i el 0,5% per franges fins als 4.000 euros. Això voldria dir que tots els càrrecs que cobressin més d’aquesta xifra no tindrien augment. Seria el cas, ha remarcat López, d’ell mateix.

En canvi, considera “de justícia” que qui tingui salaris per sota d’aquesta xifra “tingui l’augment que li pertoqui”. De fet, ha recordat que els consellers rasos cobren tot just 1.700 i que, en alguns casos, aquest és el seu únic ingrés.

López ha carregat contra l’anunci fet per la majoria. El considera “un gest electoralista” i, fins i tot, “ridícul i impropi”. I és que entén que “si no s’està d’acord amb el que diu una llei, no es fa un comunicat; es fa una esmena i es canvia”. I aquest és el repte que envia als grups que donen suport a Govern: o que facin una proposta de modificació o que acceptin negociar la que presentaran des del PS. “Jo no entenc això de ‘renunciar’”, ha indicat.

Comentaris (2)

Trending