Segell de Correos per retre tribut a Òscar Ribas

Amb un valor postal d’1,95 euros, se n’ha fet una tirada, posada aquest dimecres al mercat, de 50.000 exemplars

Comentaris

Un fragment del segell dedicat a Òscar Ribas.
Un fragment del segell dedicat a Òscar Ribas. CORREOS

Correos ha emès aquest dimecres un segell dedicat a Òscar Ribas Reig, primer cap de Govern oficial i l’home que ‘va fer entrar’ Andorra a les Nacions Unides. Del segell, d’unes dimensions de 40,9 x 28,8 mil·límetres, se n’ha fet una tirada de 50.000 exemplars. El valor postal dels segells és d’1,95 euros. S’ha imprès en Offset i en paper estucat, engomat i fluorescent.

L’empresa pseudo-pública espanyola destaca de Ribas, que va morir a final del 2020, que la seva figura política va estar estretament relacionada amb la reforma i modernització de les institucions andorranes i la separació dels poders executius i legislatius de l’any 1982. Va ser el primer cap de Govern i va ser, també, el principal mandatari governamental quan es va aprovar la Constitució.

SELLO OSCAR RIBAS (1)

Per a Correos, justament, Ribas va ser clau en el procés de consolidació d’Andorra. El seu recorregut polític ha estat reconegut tant al Principat com a l’estranger, rebent la meda del grup d’ex-síndics i ex-consellers generals. I també la Gran Creu de l’ordre d’Isabel la Catòlica i la Légion d’honneur francesa.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending