SDP qualifica de penós el paper de la majoria en la reducció de salaris

Bartumeu considera que s’ha dedicat massa temps a regatejar per arribar a un resultat molt minso

Comentaris

Josep Lluís Donsión i Jaume Bartumeu abans de la roda de premsa d'aquest dissabte.
Josep Lluís Donsión i Jaume Bartumeu abans de la roda de premsa d'aquest dissabte. Altaveu

El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, considera que el paper de la majoria en el tema de la reducció de salaris de càrrecs públics ha estat penós. "No calia tant temps per arribar a un resultat tan minso, tenint en compte que és una mesura per a sis mesos", ha dit tot recordant que l'any 2019" quan vaig arribar al Govern, en el primer consell de ministres es va decidir una reducció de salaris del 12,5% i no hi havia pandèmia ni crisi".

 

Bartumeu ha fet aquestes declaracions després de l'assemblea del partit que ha tingut lloc aquest dissabte amb l'assistència d'una seixantena de militants amb les mesures de distanciament adequades. El president de la formació ha criticat el Consell General durant la pandèmia "perquè ha estat inexistent i s'ha limitat a aprovar quatre lleis. Ha estat desaparegut". En referència al  projecte de Llei de racionalització econòmica i de recursos humans del sector públic i de reducció salarial de càrrecs electius i de lliure designació de les entitats públiques ha explicat que va lliurar un informe al Govern perquè el text envaia atribucions i competències que els articles 79 i 80 de la Constitució han atorgat als comuns i que la Llei Qualificada de delimitació de competències ha definit i ha assentat com a comunals. Les seves aportacions es van tenir en compte en el redactat final.

Durant l'assemblea s'ha fet un balanç de la feina de les dues conselleres comunals a Ordino (Cristina Montolio) i a Andorra la Vella (Meritxell Pujol) i Bartumeu ha aprofitat per fer esment a que "els comuns han tingut una intervenció important i discreta en tota la crisi. No han dedicat hores i hores a fer rodes de premsa sovint reiteratives.  Des dels comuns han fet modificar protocols que afectaven famílies i empreses". L'assemblea també ha aprovat l'adhesió de Progressistes-SDP a la Internacional Progressista i la setmana vinent s'iniciaran els tràmits. A la reunió s'ha analitzat la situació política i econòmica que Bartumeu ha qualificat de preocupant tenint en compte l'augment del 41% en la xifra de demandants de feina al Servei d'Ocupació, i ha advertit que "això només ha fet que començar". 

L'excap de Govern fa dures crítiques a Jover, Cinca i PwC per la seva tasca en relació amb la gestió de la crisi econòmica

En un altre ordre de coses, ha criticat la tasca del ministre de Finances, Eric Jover a qui ha definit com "el ministre del múscul econòmic inexistent. El 80% de la seva feina no és bona. Estem en mans d’una consultora internacional, i  d’un exministre de Finances que durant vuit anys va ser incapaç de preveure un pla de revifament econòmic". Sobre les negociacions per obtenir finançament ha destacat que han estat basades en la improvisació. "Vaig a picar portes a veure si alguna s’obre. La primera va ser la del ministre d'Economia de França i la resposta va ser que no el podem ajudar. La via del Crèdit Agricole -que ha concedit un crèdit de 100 milions- la vam obrir nosaltres amb la col·laboració del Coprincep francés i del palau de l'Elisi. Fan volar tants coloms que al final no ens deixaran veure el sol".

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending