SDP demana a Govern un pla estratègic per frenar l'augment de l'atur

Critiquen la manca de previsió i consideren que les dades del Servei d'Ocupació s'haurien de publicar cada quinze dies

Comentaris

Zoppetti, Donsión i Moliné durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
Zoppetti, Donsión i Moliné durant la roda de premsa d'aquest dimarts.

Progressistes-SDP ha reclamat al Govern un pla estratègic per frenar l'augment de l'atur.  El secretari d'organització, Josep Lluís Donsión considera que és necessari un full de ruta després de saber que al mes de maig hi ha 1.761 persones inscrites del Servei d'Ocupació "i pensem que poden ser moltes més".  Donsión considera que el Govern ha badat i no tingut previsió.

 Les membres de la Comissió Política Nacional de la formació, Elisabet Zoppetti i Laia Moliné s'han referit als ERTO i a la situació dels joves que tenen un accés difícil al món laboral. Zoppetti creu que s'ha de publicar la relació d'empreses que s'han acollit als expedients de regulació temporal d'ocupació o de reducció de jornada laboral. També ha afirmat que "amb la disminució dels salaris serà difícil reactivar el consum intern". En referència a l'augment de l'atur opina que "s'ha desbocat i no sabem com frenar-lo".

Moliné, per la seva part, ha recordat que els joves "ja vam ser els grans perjudicats per l'anterior crisi del 2008" i que "cal reduir obstacles que patim els joves per accedir al món del treball i els més afectats són els de la franja d'edat dels 18 als 24 anys". Durant la roda de premsa, Donsión ha demanat que les dades del Servei d'Ocupació es donin a conèixer cada 15 dies i no cada mes com es fa actualment. Tot i l'anunci del ministre de Presidència, Jordi Gallardo que s'invertiria un milió d'euros per crear llocs de treball, Donsión ho considera "insuficient" i afegeix que "no solucionarà res perquè aquesta tema s'havia de planificar abans quan la xifra d'aturats era més baixa".

Etiquetes

Comentaris

Trending