Roger Padreny i Carles Sánchez es donen de baixa del PS

Els fins ara exconsellers generals han deixat la formació, confirmant el distanciament que fa un temps mantenien amb el nucli dur de l’executiva

Comentaris

Els consellers generals Carles Sánchez i Roger Padreny.
Els consellers generals Carles Sánchez i Roger Padreny. G. P.

Dos dels consellers generals que han format part els darrers quatre anys del grup parlamentari del Partit Socialdemòcrata, Roger Padreny i Carles Sánchez, han deixat la formació. Altaveu ha pogut confirmar que tots dos han presentat la renúncia com a militants, poques setmanes després de finalitzar la seva tasca política a Casa de la Vall. La sortida confirma el distanciament que s’hauria produït els darrers temps amb el nucli dur del PS, escenificat amb el fet que cap dels dos és present, ni tan sols en llocs anecdòtics, a les llistes de les eleccions generals.

Padreny havia estat el número 5 de al candidatura nacional en els comicis del 2019. I va convertir-se en el conseller més jove de la història. Els quatre darrers anys ha estat un dels parlamentaris més actius de la formació, especialment amb temes com habitatge, joventut i medi ambient.

Per la seva banda, Sánchez va accedir a mitja legislatura. Havia estat el primer suplent de la llista escaldenca de d’Acord, l’aliança formada amb Liberals per concórrer a les territorials. Quan Rosa Gili, cap d’aquella candidatura, va deixar el Consell per presentar-se com a cònsol, va fer el salt al parlament. En el seu cas, a més, havia tingut responsabilitats orgàniques dins la formació: entre el 2017 i 2019 havia estat secretaria d’organització.

La petició de baixa ja ha estat formalitzada per tots dos. En ella, però, no s’argumenta cap motiu en concret. Tampoc en les comunicacions que via interna haurien fet a ja ex companys de formació. En tot cas, no és cap secret que els darrers mesos s’havia produït un cert distanciament entre Sánchez i Padreny i el nucli dur del partit. I tampoc que cap dels dos han acabat formant part de les llistes per a les generals.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending